Příspěvěk na kulturní sektor

Nizozemská vláda podporuje kulturní sektor částkou 482 mil. EUR

Jak všichni víme, kvůli nemoci COVID-19, je na tom kulturní sektor špatně, protože jej pandemie zasáhla asi nejvíce. Mezi první opatření před šířením viru patřilo zrušení koncertů, festivalů a divadelních představení. Taky je to bohužel poslední položka na seznamu, až se budou věci vracet do normálu. A my doufáme, že to bude co nejdříve. Kulturní sektor kvůli tomu utrpěl ztrátu miliónů a miliónů a je teď na vládě, aby mu pomohla. Přesně tohle se nizozemská vláda rozhodla udělat. Pomoct udržet si kulturu.

euros

Nedávno bylo oznámeno, že nizozemská vláda dala na kulturní sektor 482 miliónů eur. Předchozí částka, kterou vláda poskytla v dubnu, činila 300 miliónů eur, z toho 150 miliónů eur bylo vyhrazeno pro různá hudební místa. Jedná se o finanční podporu, aby, až to bude opět bezpečné, se mohly znovu všechna místa otevřít a lidé si opět mohli užívat kultury. Finanční podpora se týká zejména umělců, živnostníků, filmařů a muzeí.

K příspěvku na kulturní odvětví došlo až poté, co ministryně kultury Ingrid van Engelshoven obdržela obrovskou vlnu kritiky za to, že na úpadek kultury nereagovala dřív a naléhavěji. Nyní říká, že lidé nemohou říci, že v této nepěkné době pro kulturní sektor nic neudělala.

Doufejme, že Nizozemsko nebude jediné, kdo se bude snažit zachránit svoji kulturu a brzo se k ní přidá nejen naše Česká republika, ale i další státy v jiných částech světa.

Pro více novinek nás nezapomeňte sledovat!

Zdroj: weraveyou.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.