Pioneer DJ právě odhalil zcela nový CDJ (NXS3?)

Zdánlivě z ničeho nic, Pioneer DJ odhalil na svém Instagramu nové přehrávače CDJ, které si v následujících řádcích detailně popíšeme.

Společnost se k novým playerům relativně nevyjadřovala ale od doby, kdy na ně Denon DJ vypálil několik výzev, jako například novou konzoli Prime 4, vypustila na sociální sítě upoutávku s názvem „A New Dimension“.

View this post on Instagram

#ANewDimension

A post shared by Pioneer DJ USA (@pioneerdjusa) on

Naše analýza a ukázka nového CDJ-3000

Odhalili jsme ukázku a podrobněji jsme se podívali na každou scénu ve videu, abychom analyzovali, co přijde v tomto novém přehrávači.

Teaser začíná vysoce mechanickým procesem, na kterém můžeme vidět kovovou tyč otáčející desku nad talířem přehrávače. Může to být pohled na výrobní proces CDJ – nebo možná pohled na testovací proces, který simuluje těžké používání (můžeme vidět na dalším GIFu). Také to může být údaj o motorizaci – jedná se o mechanické spřádání CDJ jogu, že by narážka na motorizované jogy?

Poté přejdeme k jinému procesu s názvem „tester cue tlačítka“. Upřímně, kolikrát jste za celou dobu klepli na tlačítko cue v rytmu hudby? Pioneer DJ jasně zaznamenává kvalitu CDJ – minulých i budoucích – ve smyslu těchto často používaných tlačítek.

Od této chvíle je to trochu zajímavější – ale předvídatelně zkreslené. Nenechte se mýlit, marketingový tým společnosti Pioneer ví, že jejich promo video je navrženo tak, aby dráždilo – aniž by se blížilo úplnému odhalení.

Tento snímek ukazuje čistý pohyb a světlo pod talířem přehrávače. Pravděpodobně to naznačuje, že přehrávač bude mít podsvícení, které se pohybuje s přehráváním stopy .

Tato dedukce by se mohla líbit, ale vše o této posloupnosti se zdá být zrcadlené. Ale namísto pouhého video efektu možná naznačuje, že bychom měli myslet na dual / doubles – jinými slovy, nový CDJ může mít duální vrstvy (jak to mají SC5000 / 6000 od Denon DJ).

Pioneer DJ (CDJ-3000) přinese spoustu novinek

Zde je několik nových tlačítek: toto je zjevně vlevo nahoře na talíři CDJ (to je ta velká žlutá smyčka) – ale pár věcí k zapamatování: za prvé, dvě nová tlačítka pod smyčkou – jedno malé, kruhové a žluté a druhé obdélníkové a bílé. Možná se zde díváme na něco, co souvisí se smyčkovým pohybem / úderem?

Opomenout nemůžeme ani červené a modré světlo v horní části GIFu – to jsou pravděpodobně přeuspořádaná tlačítka cue point / performance pad, možná konečně v horizontální konfiguraci (aby zapadl do zbytku průmyslu, včetně vlastní velmi úspěšné sestavy MIDI kontrolerů).

Skvělá zpráva je, že nové CDJ’s budou mít USB porty. Zdá se, že více duality naznačuje duální talíře. Ne, nejde o druhé USB sloty – ale spíše o plastový vysouvací kryt, který chrání slot USB, když není vložena žádná jednotka.

Zrcadlový pohled na barevné vlnové křivky na CDJ – opět zde velké důsledky přehrávání dvou vrstev na jedné jednotce. Vypadá to, že nám zrcadlí to, aby nám ukázali jen jednu vrstvu.

Je také jasné, že uvidíme 3-pásmový průběh těchto nových jednotek – a v ideálním případě by bylo úžasné vidět ty křivky reagovat v reálném čase.

Drážky na talíři vypadají na tomto snímku skvěle. Zdá se, že pohyb znovu naznačuje pohybující se talíře , ale znovu to může být jen okázalé osvětlení. Několikrát jsme zpomalili tuto část v naději, že uvidíme, jak se skutečné drážky pohybují. Je to ale bohužel příliš nízká kvalita, abychom to jistě řekli.

Tyto nové CDJ’s určitě získají jog displeje ve stylu DDJ-1000 (příklad níže) – na tomto snímku je můžete vidět v akci. Zde jsou také jasnější známky horizontální řady výkonnostních tlačítek nad jogwheelem.

Nahoře: vítejte u nejvíce spletitého, silně zkresleného záběru v celé sekvenci. Ano, v tomto záběru se zdá, že jde o oranžový cue point a zelené tlačítka pro přehrávání, ale kolem toho je mnohem více věcí, které jsou velmi špatně vidět. Byl by někdo schopen rozeznat, co je zde zobrazeno?

K vyhledání a načtení skladeb musí každý použít knoflík Procházet (výše). Vypadá to, že je tu nový design s kovem uprostřed – a kolem toho to vypadá jako bílý podsvícený knoflík.

Zdroj: djtechtools.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.