Aviciiho legendární track “Wake Me Up” slaví 7 let

Legendární singl s názvem ‘Wake Me Up‘ oslavil dne 17. 6. 2020 celkem sedm let existence. Pravděpodobně nejznámější Aviciiho song si za tu dobu získala téměř dvě miliardy zhlédnutí na platformě YouTube a pyšní se i mnoha dalším oceněním.

Avicii vždy patřil a nadále patří mezi ty nejgeniálnější producenty 21. století. Svůj historicky první track vydal ve svých 19 ti letech s názvem ManMan. Později vystupoval zejména pod přezdívkou Tim Berg, přičemž vydal jeden z prvních známých tracků Seek Bromance. Následovala doba jeho největších hitů, jako je Levels, The Nights, The Days, Waiting For Love a nebo již zmíněný Wake Me Up.

Již jsme si řekli, že tato písnička dosáhla téměř dvě miliardy zhlédnutí na YouTube, zároveň se však stala také nejstreamovanější písničkou na platformě Spotify. Tento milník byl však již dávno překonán. Stále však platí, že patří mezi jednu z prvních skladeb, která dosáhla tohoto vysokého umístění. I když můžeme na různých platformách zpozorovat různá data vydání, oficiálním dnem je právě 17. 6. 2013.

I přesto že uplynulo již 7 let, prvky které tato skladba obsahuje, by se daly přirovnat i k dnešním “top” skladbám, a taktéž stále patří k těm nejpřehrávanějším na světě.

Starou dobrou klasiku si můžete poslechnout níže:

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.