COVID: Roušky končí, je čas akcí pro 1000 osob!

Jestli na něco naše scéna čeká jako na slitování, tak je to rozhodně na uvolňování COVID opatření, která se týkají hromadných akcí. S radostí můžeme oznámit, že jsme se dočkali.

COVID vs. ČR – 0:1

Bylo to dlouhé, bylo to otravné, ale přeci jen jsme to přečkali a je na čase zahodit roušky. 1.7.2020 je datum, který značí uvolnění opatření ohledně povinného nošení roušek ve vnitřních prostorech nebo prostředcích hromadné dopravy. Není to sice úplně tak, že by bylo zcela vyhráno, ale je to značné vítězství v tomto zdlouhavém boji. Dovolíme si v tomto článku několikrát ocitovat ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha:

“Pokud k 1. červenci zůstane většina regionů bez nových případů, není namístě opatření prodlužovat v celé republice. Nošení roušek ve vnitřních prostorech nebo prostředcích hromadné dopravy by od tohoto data zůstalo už jen v regionech s vyšší incidencí COVID-19. Není nutné omezovat celou ČR, když je situace klidná.“

1000 Likes Instagram, HD Png Download - kindpng

Noční provoz a hromadné akce pro 1000 osob

Od července skončí rovněž omezení pro restaurace a bary zavírat ve 23 hodin. Výjimkou budou opět regiony se zhoršenou epidemiologickou situací.

Již od 22. června se zvýší kapacita hromadných akcí z 500 na 1000 osob. Bude rovněž možné vyčlenit sektory, kterých může být nejvýše pět (každý pro daný počet osob). Konat se budou moci i veletrhy, na nichž bude kapacita omezena na 5000 osob ve stejný čas. Organizátoři hromadných akcí, provozovatelé obchodů či restaurací již nebudou muset povinně zajišťovat dodržování rozestupů a vše bude ponecháno na bázi dobrovolnosti. Od 1. září by se mohl počet sektorů zvýšit na 10, což by umožnilo zvýšit počet účastníků až na 10 000.

Za nás se tedy poměrně dobře povedl movement #savethesummer a minimálně v ČR se určitě dočkáme mnoho letních akcí, které nebudou mít malou kapacitu a nebudou mít zbytečně striktní opatření. Léto je tady, pojďme si ho užít, třeba s mini verzí festivalu Beats For Love.

Covid vs. Beats For Love

 

zdroj: novinky.cz

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.