90-second-rule

Instagram zavedl nové “pravidlo 90 vteřin”

Co je to “pravidlo 90 vteřin?”

Jelikož DJs se nenechali karanténou zastrašit a se svými livestream sety se postavili pandemií COVID-19, museli se tomuto přizpůsobit i všechny velké platformy. Facebook nyní nabízí placené streamy a ani jeho sesterský Instagram nemohl zůstat pozadu. Instagram zavedl pravidlo 90 vteřin ve snaze omezit porušování autorských práv. Uživatelé si tedy budou moci přehrát pouze 90 vteřin těch streamů, které jsou chráněny autorskými právy. Poté z nich budou doslova vykopnuti.

Návaly streamů začaly nabírat na síle, DJs přidávali čím dál tím víc svých setů, což se samozřejmě přestalo líbit Facebooku a všechno tohle zastavil. A proč? Aby zamezil přehrávání hudby, která vysílajícím vlastně nepatří. Bohužel to není vůbec překvapující, že taková nadnárodní společnost, jako je Facebook, nemůže riskovat nahlášení za zneužití obsahu na svých stránkách. A jelikož Instagram je něco jako „sestrou“ Facebooku, bylo jen otázkou času, než se začne řídit stejným pravidlem.

Toto pravidlo 90 vteřin také zahrnuje vyskakovací okno s varováním, že uživatel se blíží ke konci limitu. Jako zprostředkovatel vybízí Facebook uživatelé k tomu, aby čerpali skladby z Facebook Sound Collection což je banka skladeb, ke kterým Facebook vlastní licenční práva a může je tak poskytnout zdarma všem uživatelům.

Pokud se o tomto pravidle chcete dozvědět víc, mrkněte ZDE.

Nezapomeňte nás také nadále sledovat, aby Vám neunikla žádná další novinka ze světa hudby!

Zdroj: dancingastronaut.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.