Tinashe

MakJ a Tinashe čelí žalobě za porušování autorských práv

Podle zahraničního serveru TheBlast.com čelí americká R & B zpěvačka Tinashe federální žalobě, která ji obviňuje z porušení autorských práv a podvodu, kterého se měla dopustit vůči jednomu australskému producentovi.

Oním australským producentem není nikdo jiný než Will K, hvězda labelu Axtone. Will K, vlastním jménem William Kissas, v žalobě uvádí, že zpěvačka spolu s americkým producentem, který si říká MakJ, využili několik jeho vlastních hudebních nápadů, ze kterých pak vytvořili skladby, které vydávají za vlastní.

Důvěřuj, ale prověřuj

Will K v žalobě popisuje, že své hudební nápady poskytl MakJovi a Tinashe dobrovolně, zároveň si mezi sebou dohodli, že pokud by někdy některé z těchto nápadů skutečně byly vydány, dostane Will K náležitý producentský kredit. A samozřejmě také finanční kompenzaci. Konkrétně Will K tvrdí, že Tinashe použila jeho produkci v rámci jejího hitu “Save Room For Us“, niceméně asutralský producent se nedočkal žádného producentského kreditu ani kompenzace.

Will K, jakožto žalobce, v žalobě požaduje náhradu škody, kterou v důsledku protiprávního jednání žalovaných mohl utrpět a také požaduje vyplacení veškerých zisků žalovaných, kterých dosáhli v souvislosti s protiprávním jednáním. A to zní poměrně férově. Uvidíme tedy, jak se k tomu Tinashe a MakJ postaví.

Will K celou kauzu přehledně shrnuje také ve videu na svém Instagramu:

 

View this post on Instagram

 

An update on the MAKJ/ Tinashe case.

A post shared by WILL K (@willkofficial) on

Zdroj: thesource.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.