Spotify spouští novou funkci zpeněžení pro umělce

Hudební a podcastová společnost Spotify se rozhodla podpořit umělce v této nelehké době a přichází se zcela novou funkcí. Jedná se o dobrovolné dary pro každého jednotlivého hudebníka. Finanční podporu tak zajistí skrze fanoušky.

Nedávno jsme Vás informovali o možné potenciální funkci, nad kterou se zamýšlelo nemálo zástupců společnosti Instagram. Jednalo se o finanční podporu umělcům prostřednictvím reklam v živých vysíláních. Nyní se společnost Spotify rozhodla vyvinout zcela novou funkci nazvanou “Artist Fundraising Pick“, volně přeloženo do češtiny jako “podpoř svého umělce“.

Mezi spousty odvětví průmyslu byl i ten hudební podstatně zasažen. COVID-19 má tak velký dopad na finance mnoha lidí orientujících se v hudebním odvětví. Koncerty a hudební festivaly byly zrušeny a aktuální situace nijak nenaznačuje, že by se konaly nějaké změny. Daná vystoupení však činí pro hudebníky největší zdroje příjmu, o které kvůli světové pandemii přišli. Mnozí tak nemají žádný stálý příjem, což jim danou situaci ještě víc komplikuje. Tuto skutečnost si uvědomuje mnoho společností, které se snaží finančně pomoct, jako například již zmíněné Spotify.

Artist Fundraising Pick má tak zajistit pravidelné příjmy hudebníkům z celého světa od jejich fanoušků. Platebních metod bude k dispozici hned několik, včetně platby kartou nebo například PayPal.

Právě díky této funkci Spotify rozšiřuje nabídku projektu Music Relief Project, který bojuje proti pandemii COVID-19. Důležité je však zmínit, že tento projekt nezahrnuje pouze umělce, ale také různé organizace. Tato streamovací platforma věnuje také své peníze společnostem jako je MusiCaresPRS Foundation a Help Musicians. Aby toho nebylo málo, Spotify si svou velkorysost dokazuje také nabídkou, že celkový zisk těchto společností zdvojnásobí a darují dál. V praxi to tedy znamená, že kdyby se společnostem podařilo získat 5 miliónů dolarů, tak Spotify přispěje rovných 5 miliónů dolarů. To už je slušná pomoc, nemyslíte?

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.