Berlin night club

Berlínské kluby obdrží vládní pomoc ve výši 30 milionů EUR

Berlínské kluby, stejně jako zbytek světa a celý hudební průmysl, jsou zasaženy světovou pandemií koronaviru. Všechny tyto diskotéky, bary, kluby nemají aktuálně žádné příjmy a ohrožuje to jejich existenci.

Naštěstí místní berlínská vláda je připravená jim pomoci, protože zcela chápe jejich kulturní význam pro celé město. V rámci čtvrté fáze nouzového programu koronaviru budou berlínské noční kluby zahrnuty do záchranného plánu ve výši 30 milionů EUR. Granty budou poskytnuty některým soukromým institucím, aby je ochránily a snížily riziko bankrotu a kompenzovaly všechny měsíce bez příjmu. Do této skupiny patří právě kluby, diskotéky ale také divadla, kina, muzea a další.

Fanoušci také pomáhají

Městská klubová rada také uvedla, že kromě těchto grantů, obdržela více než 370 000 EUR darem od fanoušků, kteří nechtějí, aby jejich oblíbené kluby zanikly. Tato pomoc se německým klubům bude jistě hodit, protože aktuální nařízení vlády počítá, že zůstanou zavřené do 31. července a velké akce nad pět tisíc lidí budou povoleny až koncem října. Pro celý hudební průmysl jsou to těžké a smutné časy. Nyní více než kdy jindy musíme držet pospolu. Jen tak dokážeme překonat to, co je již považováno za nejtemnější dny hudebního průmyslu.

Napište nám do komentářů svůj oblíbený klub a zda by se česká vláda měla zachovat podobně. Více článků o koronaviru naleznete zde.

Zdroj : weraveyou.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.