Instagram zvažuje zpeněžení živých přenosů!

Instagram je v poslední době snad tou nejrozšířenější sociální sítí, kterou rovněž využívají také umělci. Za poslední měsíc přišlo kvůli světové pandemii COVID-19 o práci nespočet lidí včetně hudebníků. Aby DJs a jiní umělci zůstali v kontaktu se svými fanoušky, rozhodli se začít dělat vystupování ve formě živých přenosů. Instagram proto přišel s návrhem zpeněžení.

Každý z nás v poslední době zaznamenal rapidní zvýšení počtu živých vysílání ze strany hudebníků. Lidé jsou v této situaci vynalézaví, a tak nechybí ani bizarní témata jako například Don Diablo a jeho live stream na záchodě. Nedávný post na Twitteru upoutal pozornost, jelikož se v něm diskutovalo o finanční podpoře pro umělce, skrze reklamy v jejich vysíláních. Na příspěvek se můžete podívat níže.

Streamovací platforma Twitch již něco podobného zaváděla. V tomto případě se jedná především o hráče, kteří mají možnost vydělávat peníze prostřednictvím svého obsahu. Pokud jde o Instagram, bude zajímavé sledovat kdy a jak ke zpeněžení dojde. Finální verzi se pravděpodobně dozvíme v průběhu několika následujících týdnů. Pro umělce by to však mohla být naděje, která by jim zajistila rychlý a alternativní příjem v této těžké situaci.

Instagram  – co je to zpeněžení?

Zpeněžení je jakýsi proces, který vydělává autorovi peníze z nahraného obsahu tím, že umožňuje zobrazování reklam. Jednoduše řečeno čím víc lidí se zapojí do živého vysílání, tím větší procentuální odměnu může autor získat.

zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.