CRSSD festival hlásí návštěvníky pozitivní na COVID-19

Hudebního festivalu CRSSD, probíhajícího 7-8. března v San Diegu, se zúčastnili dvě osoby pozitivní na nový typ coronaviru.

CRSSD festival – 2 nakažení

Úřednice krajského veřejného zdravotnictví Wilma Woolten před nějakým časem prohlásila, že necítí jako potřebné opatření již zmíněný festival zrušit. To se bohužel později ukázalo jako špatné rozhodnutí. Doktor Eric McDonald, ředitel epidemiologie, v procesu vyšetřování 55 podezřelých na přítomnost viru potvrdil, že dva nakažení se účastnili CRSSD.
Později dodal: “Je již známo, že jeden z nakažených cestoval letadlem do virem zasažené oblasti, druhý se nakazil v průběhu akce.” Zároveň dodal, že skutečná míra nakaženosti může být mnohem vyšší, vzhledem k velké účasti lidí.

V návaznosti na celou situaci reagovalo také vedení festivalu:

Image result for crssd

Vážená komunito CRSSD,

od festivalu jsme aktivně sledovali neustále se vyvíjející situaci COVID-19, včera večer nám oficiální zdravotní úřady potvrdily, že dva lidé, kteří se zúčastnili našeho festivalu, byli pozitivně testováni na COVID-19. Jakmile jsme si dané informace ověřili, rozhodli jsme se vás informovat.

Zatím se ovšem nepotvrdilo, že by se jedinci nakazili na našem festivalu, domnívají se však,  že se nakazili virem mimo festival.

Chceme, aby všichni v naší komunitě zůstali v bezpečí a zdraví, dodržujte sociální distancování a zkontrolujte dostupné online zdroje a řiďte se pokyny národních a místních zdravotnických orgánů.

Zdravotní úředníci v San Diegu nás požádali, abychom vás nasměrovali na www.coronavirus-sd.com, kde najdete nejnovější informace.

Buďte v bezpečí, s láskou

CRSSD

Může být nakaženo několik stovek jedinců

Samotný festival samozřejmě v průběhu poskytl několik ochranných opatření. Například dezinfekci, bezkontaktní platby a jiné zásadní věci, i přesto počet nakažených může být v rozmezí desítek až stovek jedinců. Od minulého týdne bylo v San Diegu zaznamenáno více než 50 případů, a to číslo stále roste.

Tímto článkem nechceme šířit paniku, naopak bychom chtěli zdůraznit, abyste dodržovali vládou ustanovená nařízení. Noste roušky, dezinfikujte si ruce a nevycházejte z domu pokud skutečně nemusíte. Čím dřív ten vir porazíme, tím dřív se nám všem vrátí skutečný život – o tomto si můžete více přečíst ZDE!

zdroj: youredm.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.