Alesso reaguje na komentář: “Kdy se vrátí starý Alesso?”

Alesso je stále králem progressivu, nebo ne?

Pro většinu umělců – včetně Alessa – se rok 2020 ukazuje jako obtížný rok. Vzhledem k pandemii COVID-19, která způsobuje zrušení obrovského počtu festivalů, se velmi rychlé mění i kalendář světových DJs, kteří den za dnem přicházejí o velké množství bookingů. Švédský maestro Alesso se na základě těchto skutečností rozhodl udělat Q&A session na svém Instagramu, aby se příliš nevzdálil fanouškům, ale aby také co nejlépe využil tuto sociální izolaci. V rámci této Q&A session se objevil i jeden velmi zajímavý dotaz a Alesso nemohl jinak, než ho zdůraznit. Jedná se o poněkud idiotský komentář od fanouška, který během posledních několika let rozhodně neslyšel žádné skladby od tohoto producenta.

Komentář „Kdy se vrátí starý Alesso se svým progresivním zvukem?“ vzešel nejspíše ve vztahu k Alessovu setu z Tomorrowland 2018, který byl ostře zkritizován za to, že obsahuje příliš mnoho komerční a latinské hudby – styly daleko od zvuku progressive EDM, který je přitom danému producentovi doslova vlastní.  Fanoušek, který dotaz podal byl brzy zahanben odpovědí od Alessa, která jednodušše zní:

“Pokud můj nejnovější single není jako mé staré věci, tak ti nemůžu pomoct, bro.”

alesso

One Last Time

Je spravedlivé říci, že švédský producent má pravdu. Po kontroverzi kolem výše zmíněného setu z Tomorrowlandu, se Alesso představil i na druhém víkendu a to už opravdu bylo něco úplně jiného. Zahrál jeden z nejlepších progresivních setů všech dob a stejnou notu udržel i na veškerých zbylých eventech v letech 2018 a 2019. Co se týče produkce, posuďte sami. Nejnovější skladbou z Alessovi produkce je momentálně „One Last Time“, na které spolupracoval s DubVision. Spolupráce, která se uskutečnila společně s prog-giganty Dubvisionem, je rozhodně vzpomínkou na slavné dny EDM zlaté éry:

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.