Wake Me Up

Aviciiho hymna Wake Me Up překročila 1 miliardu přehrání na Spotify

Nadace Tima Berglinga, která vznikla na počest Aviciiho a stará se o prevenci sebevražd, informovala na svém Instagramovém profilu, že jeho hit “Wake Me Up” překročil 1 miliardu přehrání na Spotify a 2 miliardy shlédnutí na Youtube.


Hit “Wake Me Up” byl vydán v roce 2013 spolu s prvním stejnojmenným albem. Za zmínku stojí, že Avicii uvedl premiéru skladby na svém koncertně Ultra Music Festivalu pár měsíců před vydání, a to živě s vokálem Aloe Blacca. První reakce nebyly nejlepší, protože mnoho fanoušků se zdráhalo Aviciiho nového stylu, který spočíval ve smíchání elektronické hudbycountry hudbou. O pár měsíců později se skladba setkala s nesmírným úspěchem, když získala cenu Billboard Music Award for Top Dance / Electronic Song, cenu iHeartRadio Music Award for Dance Song of the Year a cenu Teen Choice Award for Choice Electronic / Dance Song.

To dokazuje, že Aviciiho odkaz tady zůstane i pro mnoho dalších generací. „Wake Me up“ je historickým zlomem, a to nejen v EDM, ale celkově ve světě hudby. Jménem OneZoo Music budeme vždy uchovávat Timovu památku a podporovat takové úspěchy.

Určitě nezapomeňte mrknout na emocionální provedení této skladby od Aloe Blacca na Avicii Tribute Concert z prosince 2019, který se vyprodal za neuvěřitelných 30 minut.

Zdroj: weraveyou.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.