Camo & Krooked po 10 letech v Brně!

Ano, je to tak – v pátek 20. března po dlouhých deseti letech vystoupí v brněnském klubu Fléda legendární rakouské Dn’B duo Camo & Krooked.

Za vším stojí Mindicted Crew

Akci pořádá brněnská promotérská partička Mindicted Crew, pro kterou jde zároveň o první večírek, který na Flédě pořádají. Kromě hlavních hvězd se na celkem dvou stagích během večera představí mezinárodně úspěšný český producent A-Cray, zástupci Let It Roll Crew – Bifidus Aktif b2b Fallen Gemini, slovinští Bass Fighters Crew, brněnští veteráni Kamikaze a Birg, chrudimský jump-upový démon Krowak a samozřejmě členové Mindicted Crew.

Camo & Krooked, vlastními jmény Reinhard Rietsch a Markus Wagner, se poprvé poznali díky skateboardingu. Produkci Dn’B hudby se společně věnují od roku 2002 a značku Camo & Krooked budují od roku 2007, kdy vyšla jejich první skladba s názvem Play It. Od roku 2010 spolupracují s londýnským labelem Hospital Records, díky čemuž se dostali na vrchol světové D’nB scény.

Úspěšná alba Above & Beyond (2010) a Cross the Line (2011) představovala spíše mainstreamový drum’n’bass, zlomovým se stalo album Zeitgeist z roku 2013, kdy Camo & Krooked představili svou vizi hudby, která se záměrně zvukově nepodobá ničemu, co do té doby v drum’n’bassu vzniklo, a to nejen technicky, ale i z hlediska uspořádání. V rámci turné k tomuto albu vyprodali množství klubů v celé Evropě, Austrálii i Americe, v Rakousku navíc představili velkolepou originální audiovizuální show.

Camo & Krooked

Dalším velkým úspěchem bylo v roce 2017 album Mosaik, které zaznamenalo opravdu skvělé ohlasy mezi fanoušky i kritiky. Díky tomuto albu posbírali několik hlavních cen na Drum&BassArena Awards 2017 – cenu za nejlepšího producenta, nejlepší album i nejlepší track, kterým se stal singl s názvem Ember.

Začátkem roku 2018 navíc vzniklo remixové album na Mosaik, na kterém se objevilo celkem 25 věhlasných producentů z celého světa, kteří si s již tak skvělými skladbami řádně pohráli, mezi nimi například Noisia, Hybrid Minds, Break nebo Culture Shock. Sami Camo & Krooked jsou také známí povedenými remixy, mezi které patří například jejich podání skladby Entangled od nizozemských králů Noisia.

Z tvorby za loňský rok stojí rozhodně za zmínku singly Atlas nebo Loa a také významná spolupráce s další hvězdou rakouského drum’n’bassu Mefjusem, s kterým dali dohromady skladby Sidewinder nebo Kallisto.

Různorodost a energii svojí tvorby promítají Camo & Krooked do svých DJských vystoupení. Ta se vyznačují jedinečnou selekcí, rychlými mixy a neuvěřitelnou sehraností obou členů – ta je z velké části daná tím, že Camo & Krooked vždy vystupují oba, což bohužel není v dnešní době u vícečlenných projektů vůbec samozřejmostí. V roce 2019 navíc získali 3. místo v kategorii DJ roku v britských DNB Arena Awards. Sečteno, podtrženo – jejich vystoupení na brněnské Flédě je velkou událostí a bude jistě patřit mezi jeden z vrcholů letošní brněnské drum’n’bassové sezony.

Mindicted presents Camo & Krooked /AT/
Pátek 20. 3. 2020
Fléda Brno
Doors: 21:00
OFICIÁLNÍ UDÁLOST
VSTUPENKY

Line-Up:

★★★ Camo & Krooked /AT/ (Hospital, RAM)

★★ A-Cray (Let It Roll, Eatbrain, Neosignal)
★★ Bifidus Aktif & Fallen Gemini (Let It Roll)

★ Kamikaze & Birg (Pohon)
★ Krowak (Jump-up.cz)
★ Bass Fighters Crew /SLO/
★ VoidSec (Mindicted)
★ Towie (Mindicted)
★ iGOR (Mindicted)
★ Heft (Mindicted)
★ Dejfunk (Mindicted)
★ Karpa (Mindicted)
★ TRJN (Mindicted)
★ E2jz (Mindicted)

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.