ADE 2019 hlásí rekordní edici v počtu návštěvníků

Celkově 24. vydání Amsterdam Dance Eventu (ADE) skončilo a organizátoři nám už prozradili datum pro příští ročník. V roce 2020 slaví festival 25. výročí a to od 21. do 25. října.

Tento rok největší celosvětová platforma pro elektronickou hudbu, nabízející více než 1 000 akcí na 200 místech, přilákala více než 400 000 návštěvníků z rekordního počtu 150 zemí. Na konferenci taky dorazil rekordní počet celkem 9150 delegátů a celkem 600 profesionálů přednášelo v rámci diskuzních panelů, workshopů a masterclassů.

V posledních letech se Amsterdam Dance Event stal nejdůležitějším živným místem pro elektronickou hudební kulturu. Denní program připomínal například 100 let elektronických hudebních nástrojů, včetně muzea moderních nástrojů v De Brakke Grond.  Kromě toho probíhala spolupráce s festivalem Milkshake a společností Paradiso. Nový prostor ADE Zen Space byl umístěn v The Waalse Kerk, v centru Amsterdamu. Ten vyprodal takzvaný “sleep concert”, prostřednictvím meditace a speciální audio vizualizace.

ADE

Celý kulturní program se rozšířil na více než 40 míst v amsterdamské metropolní oblasti. Letos byla středem pozornosti země Francie, která byla zdůrazněna v programu konference a festivalu, přičemž zvláštní pozornost byla věnována také Číně, Kanadě a Japonsku.

ADE LIVE se konal v Paradisu a také v Melkweg. Nabídl dvoudenní program a spoustu talentů. Pro zajímavost pak v neděli konal ADE Hangover, což je bezplatný městský festival v přístavišti NDSM.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.