Beats for Love

Beats for Love 2019 report – 3. den

Festival Beats for Love se přehoupnul do své druhé poloviny a hudebně je stále lepší a lepší.

Třetí den festivalu Beats for Love jsem strávil hodně času na domovské Amundsen EDM & Trance stage, kde v rámci trancového dne vystoupila řada mých kamarádů a také já sám. Report ze třetího dne proto nebude tak pestrý jako předchozí dva.

Drum & bass, electroswing a Karl & John

Při příchodu do festivalového areálu jsem se zastavil u Drum & Bass Ostrava stage, kde zrovna hrál moravský Subroy svůj klidnější set, u kterého se dalo příjemně pohupovat. Mé další kroky vedly na Electroswing Pepsi stage na vystoupení Electro Swing Mafia. Ti si vzali do electroswingové parády starší kousky jako ‘Go Down Moses’ od Louise Armstronga nebo ‘Satisfaction’ Bennyho Benassiho. Electro Swing Mafii vystřídal Cab Canavaral, který všechny své electroswingové pecky doprovázel živou hrou na saxofon.

Za rohem na Red Bull Techno stage se mezitím odehrávalo vůbec poslední vystoupení domácí ostravské dvojice Karl & John na Moravě.  Chlapci si evidentně svůj rozlučkový set užívali a zahráli jejich největší srdcovky. Potom už následoval přesun na domovskou Amundsen EDM & Trance stage.

Šapitó si podmanil trance

Warmup na Amundsen EDM & Trance stage měl včera na starost pražský DJ Mr. Teacher. Ten se své role zhostil na výbornou a zahrál třeba remix od Tale Of Us na legendární track ‘Café Del Mar‘ od Energy 52 nebo hitovku ‘Galvanize‘ od Chemical Brothers. Po něm na stage nastoupil rovněž pražský DJ a producent George Sears, který svým živějším setem dostal už v tu dobu velmi slušně zaplněné šapitó do varu.

Navzdory umístění Amundsen EDM & Trance stage stranou hlavního dění se obrovské šapitó včera večer už jenom víc a víc zaplňovalo, při našlapaném vystoupení ostravského rodáka DJe Priesta už bylo téměř plno a energie z publika sálala, přesně jak on kázal. Ostravský matador Martin Gredner, ve stanu udržel skvělou atmosféru a zahrál spoustu pecek jeho oblíbeného vydavatelství Anjunabeats. Posledním z českých support DJs byl ProggyBoy. Ten svůj set pojal velmi energicky a zahrnul do něj také spoustu vlastní produkce a mashupů.

Pak už si zaplněné šapitó převzali headlineři třetího dne Ashley Wallbridge, David Gravell a Heatbeat. Ashley se prezentoval vynikajícím setem složeným teměř výhradně z jeho vlastní prodikce, zejména z jeho nedávného alba Kingdom United. David pak věci ještě trochu okořenil a odehrál trvdší set hraničící až s psytrancem. Celou stage v pátek uzavíralo brněnské duo Siva & Vyrys, kteří ve svém upliftovém setu zahráli třeba klasiku ‘See The Sun‘ od Matta Dareyho.

Claptone, Anime a Don Diablo

House Cool stage si třetí den festivalu Beats for Love zcela podmanil německý maskovaný DJ v bílých rukavičkách Claptone. Ten si svůj set viditelně velmi užíval, hojně komunikoval s publikem a sázel jednu housovou bombu za druhou. Největší zahraniční hvězdou třetího dne na Devastator stage byla italská hardstylová DJane Anime, jejíž ničivý set ohýbal konstrukce okolních vysokých pecí.

Zřejmě největší hvězdou třetího dne pak byl holandský DJ a producent Don Diablo, který pochopitelně vystoupil na hlavní ING Love Stage. V porovnání s americkým šílencem Jauzem, který vystupoval před ním, mohl mít leckdo pocit, že Don Diablo hraje pomalu a měkce. Osobně jsem však toho názoru, že Don Diablo zahrál velmi dobrý set plný jeho vlastní produkce, vzdal hold Aviciimu, když zahrál jeho tracky ‘Without You‘ a ‘ Heaven‘ a v závěru se sám pustil i do tvrdších tracků.

Dnes je před námi poslední den a pak budeme muset zase rok čekat, takže si jej ještě pojďme pořádně užít!

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.