Beats for Love

Beats for Love 2019 report – 2. den

Druhý den festivalu Beats for Love přinesl další várku špičkových headlinerů a prodloužený program až do 4. hodiny ranní. Pojďme se společně podívat na to, co se povedlo a co se povedlo méně.

Druhý den festivalu Beats for Love pro mne osobně začal na Drum & Bass Ostrava stagi, kde právě vystupovala dvojice českých DJs Cyclown & Ron-X. Prostor před stagí nebyl zcela zaplněn, avšak bylo evidentní, že dvojice všechny fanoušky svými drum & bassovými kousky velmi dobře baví. Electroswing Pepsi stage pro druhý den vystřídala Breakbeat Pepsi stage, kde jsem zachytil DJe Garnie:C. I zde panovala velmi příjemná atmosféra, ačkoliv stage nebyla ani zdaleka plná. Breakbeat/Electroswing stage je navíc příhodně umístěna tak, že na přilehlém svahu se dá posedět v trávě a při tom si člověk může vychutnávat hudbu plnými doušky.

Techno je všechno

Red Bull Techno stage to letos nemá vůbec jednoduché. Po prvním dni se na Facebooku Beats for Love objevila nejedna kritika na její umístění, které opravdu není nejšťastnější. Avšak nutno dodat, že to nijak neubírá na hudební kvalitě a mně osobně se stage na střeše autobusu prostě líbí. Taky je třeba ocenit ohleduplnost všech techno fanoušků, kteří jsou tak nějak smíření s tím, že se skrze ně čas od času někdo prodírá. Včera jsem měl možnost zachytit vystoupení košického, ale zároveň světem a velkými festivaly protřelého, DJe a producenta Denese Totha a bylo evidentní, že má věci pevně v rukou.

House je Cool

Druhý den festivalu jsem se rozhodl strávit více času na House Cool stagi. Při mém příchodu tuto stage zcela ovládala domácí dvojice Fira & Ra2nsky, kterou posléze plynule vystřídal pražský veterán Junior Jan. Housová hudba je vděčná v tom, že je pohodová a dokáže být líbivá i nezaujatému posluchači. Oběma (všem třem, chcete-li) výše zmíněným vystupujícím se dle mého názoru povedlo hudbou bavit všechny přítomné. Po housové pohodě však bylo na čase navštívit divočinu na domovské EDM & Trance stage.

Amundsen EDM & Trance stage

Mamutí šapitó mělo ve čtvrtek na programu EDM část programu, což pravidelně značí trochu jiný charakter vystupujících a návštěvníků než v trancové dny. Do varu tuto stage dostal moravský rodák Flashwell, kterému při jeho setu přijel až z Anglie asistovat jeho bratr Tencer. Posléze si stage vzala do parády slovenská DJane Laydee Sue a v tu chvíli začala EDM & Trance stage dostávat svému jménu.  Sympatická DJane se totiž nebála takových kousků jako ‘Lethal Industry‘ od Tiësta. A tento trend neustával ani po zbytek večera. Když o půlnoci na stage nastoupil britský mladík Corey James, vedle jeho očekávaných pecek jako ‘Bird Flu‘ a ‘12 O’Clock‘ zazněl třeba track ‘Love You Feel‘ od Gruma nebo ‘Ghost Voices‘ od Virtual Self. Superstar Kryder pak během svého nabušeného vystoupení vypustil pecku ‘Kira‘ od More Analog, což je vedlejší projekt argentinského bijce Heatbeata, který vystoupí dnes nad ránem v rámci trancového dne. Kryder hned po setu naskočil do auta na letiště, protože dnes hraje v Miami. Druhý den to v cirkusovém stanu bylo hudebně velmi pestré, což vidím velmi rád.

Netsky

Vstoupení belgického DJe a producenta na ING Love stage bylo pro spoustu lidí bezpochyby hřebem večera, dost možná i celého festivalu Beats for Love. Já osobně jsem však z toho měl trochu obavy. Netsky se totiž poslední roky evidentně přizpůsobuje tomu, na jaké stagi vystupuje. Na multižánrových hlavních stagích pak tento původně drum & bassový DJ hraje super pestré sety proložené dubstepem, trapem, hip hopem a dalšími žánry. Ono je to v podstatě pochopitelné, ale mně osobně tyto sety, kde se často mění tempo, prostě nesedí a nebyl jsem jediný, kdo byl zklamán. Je mi však jasné, že si svým setem Netsky našel také spoustu příznivců, kteří pařili jako smyslů zbavení.

D-Block & S-te-Fan, Weiss, Culture Shock a Loadstar

Abychom však nekončili na negativní notě, rád bych vypíchl čtveřici headlinerů, která bezpochyby dostála svým jménům. Hardstylová dvojice D-Block & S-te-Fan z Nizozemí si zkušeně pohrávala s ravery na Devastator stagi a když do rozdivočelého davu poslali kultovní melodii ‘Kernkraft 400‘ od Zombie Nation, skoro to vypadalo, že z oblasti Dolní Vítkovice nezbyde ani jeden šroubek.

Britský Weiss byl jedno z nejočekávanějších housových jmen celého festivalu a ani on nezklamal. Jeho set byl klidnější a samozřejmě nechyběla jeho pecka ‘Feel my Needs‘.

Ti zklamaní z Netskyho si mohli náležitě spravit chuť na Drum & Bass stagi, kde vystoupil blok britských hvězd v podobě Culture Shock a Loadstar. Ukázkové drum & bassové sety, které nenechaly kolena a kotníky ani chvíli v klidu a opět zazněl můj oblíbeny ‘X-Ray‘ od Sub Focus!

Velmi mě mrzí, že jsem nestihl vystoupení Svena Vätha aka Papa Svena na ING Love stage, avšak program festivalu je tak nabitý, že všechno se zkrátka stihnout nedá.

Závěrem pak ještě musím ocenit vystoupení slovenského DJe Fancyho na Excelent stagi. Během jeho setu se kolem Excelent stage v 8 hodin večer nedalo ani projít, jak byla zaplněná skotačícími fanoušky.

Tolik ode mě z druhého festivalového dne, jsme v polovině a dnes pokračujeme! Nezapomeňte dorazit na mě v 19.30 hod. a na ProggyBoye ve 21:30 do EDM & Trance šapitó!

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.