Ultra Europe možná změní místo konání měsíc před samotným začátkem

Vypadá to, že Ultra Music Festivaly po celém světě nemají v poslední době zrovna štěstí týkající se nejen změny lokací.

Smůla neminula ani Ultra Miami, které se konalo koncem letošního března a které bylo přemístěno jen pár měsíců před samotným začátkem z Bayfront Parku, zrušení vystoupení Swedish House Mafie na UltraKorei za pět minut dvanáct. O moc lépe to nevypadá ani s Ultra Europe.

Od 12. do 14. července se tento letní festival koná v krásném chorvatském městě Split, přesněji řečeno na stadionu Poljud v centru města. Po 5 letech konání festivalu nedávno naznačovaly tamní zdroje přesun na stadion RNK Split. Vzhledem k tomu, že pouhý měsíc před začátkem se organizátorům dosud nepodařilo se současnými hostiteli uzavřít smlouvu, bylo rozhodnuto, že by organizátoři měli zvážit konání na jiném alternativním místě.

Rozruch přichází v důsledku toho, že za posledních pár let se fotbalové hřiště značně poškodilo a tisíce fanoušků festivalu Ultra Europe se na travnatém hřišti zřejmě nenávratně podepsaly. V loňském roce došlo ke katastrofě profesionálního fotbalového týmu Hajduk Split, jehož nový trávník se nedostavil včas pro zápasy týmu, což vedlo k obrovské odhadované ztrátě kolem 1,5 až 2 miliony chorvatských kun.

Do začátku festivalu zbývá už méně než jeden měsíc, takže je dost pozdě na to, aby pořadatelé objednávali a instalovali nový trávník. V prohlášení, které minulý čtvrtek vydal starosta Splitu Andro Krstulović Opara, uvádí:

“Hledáme situaci, ve které budou všichni spokojeni; Hajduk a zájem o sport, rozvoj cestovního ruchu a další povzbuzení pro Ultra, o kterém víme, že zde zůstane ještě několik let.”

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.