Oliver Heldens

Oliver Heldens obvinil kolegy, že si u svých videí kupují zhlédnutí

Světoznámý DJ a producent Oliver Heldens nedávno ve svém dnes již smazaném tweetu obvinil své DJské kolegy z toho, že si ke svým videím dokupují falešná zhlédnutí.

Oliver Heldens ve svém tweetu prohlásil, že řada “velkých DJs” si dokupuje falešná zhlédnutí ke svým nahraným DJ setům a že se s tímto setkává každý rok. Sám tvrdí, že se do takové aktivity nikdy nehodlá zapojit, neboť falešná zhlédnutí je podle jeho názoru velmi snadné odhalit porovnáním poměru mezi zhlédnutími, lajky a komentáři. Zároveň si však pokládá otázku, proč lidé něco takového vůbec dělají?

Velký počet zhlédnutí pochopitelně stanovuje jistý obrázek popularity, který je možné později přetavit do dalších bookingů a spoluprácí, což posouvá kariéru umělce vpřed. Avšak Oliver Heldens má za to, že lidé nejsou hloupí a ve chvíli, kdy jsou takoví provinilci odhaleni, jsou to právě umělci, kteří ztratí veškerý svůj umělecký kredit. A to i ve chvíli, kdy sami nemají s falešnými zhlédnutími nic společného, protože jim je nakoupili například manažeři. Ba co víc, umělci touto cestou oddělují svou uměleckou osobnost od svého růstu, jinak řečeno jejich kariéra roste bez jejich uměleckého přičinění. Taková kariéra pak stojí jen na velmi křehkých základech a jakkoliv může nabízet krátkodobě rychlý růst, z dlouhodobého hlediska je takto neudržitelná.

Fanoušci Olivera na Twitteru vyzývali, aby odhalil jména umělců, které podezřívá, avšak tento odmítl právě s odvoláním na skutečnost, že samotní umělci s tím nemusí mít nic společného.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.