Aviciiho rodina zakládá dobročinnou nadaci s názvem The Tim Bergling Foundation

Tim Bergling, lépe známý jako Avicii, byl člověk, který za svého života dokázal významně změnit hudební průmysl po celém světě, ať už se to týkalo jeho hitů nebo úsilí o dobročinnost.

Všude kde mohl, chtěl udělat dobrý skutek a léta investoval miliony do různých charit, jako například do charity spojenou s virem HIV (RED) nebo švédské charity Radiohjalpen. Vytvořil také neziskovou organizaci zvanou ”House for Hunger”, do které investoval celý 1 milion amerických dolarů, což je v přepočtu 23 milionů korun českých, který vydělal během své 25 denní tour.

Nadace Tima Berglinga – vytvořena členy Timovy rodiny – za účelem se hned od počátku zaměřit na práci a podporu lidí, kteří pracují v oblasti mentálního zdraví a prevence sebevražd. Postupem času mají v plánu své činnosti doverzifikovat také do oblastí klimatických změn, ochrany přírody a vývoje ohrožených druhů.

Nadace bude debutovat 20. dubna, přesně v den ročního výročí, co nás Tim opustil, a pomůže udržet jeho vzpomínku naživu tím, že bude dávat lidem v nouzi. Po jeho dlouhé kariéře a po tom všem, co udělal pro pomoc druhým, je více než vhodné, aby byla nadace pojmenována po něm.

Jeho rodina promluvila o nadaci v tiskové zprávě:

“Tim chtěl vždy učinit nějakou změnu – založení nadace pod jeho jménem je způsob, jak uctít jeho památku a pokračovat v jeho myšlence.”

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.