DJka Jacinda Ardern v čele politiky Nového Zélandu

Zatímco její národ truchlí po bezcitné vraždě 50 muslimů ve dvou mešitách v Christchurch, Jacinda Ardern má plné ruce práce.

Jacinda Ardern přišla se zákony zakazujícími poloautomatické armádní pušky a zatrhla šíření informací o strůjci teroristického útoku, aby mu to nepřinášelo publicitu. Mezitím ještě zvládá utěšovat svůj zlomený národ, v rámci čehož se nebojí na potkání objímat plačící. Tím si získala srdce nás všech a některé hlasy dokonce volají po tom, aby byla nominována na Nobelovu cenu míru. Její cesta až sem je však mnohem překvapivější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Do premiérského křesla Nového Zélandu usedla jako třetí žena v historii a ve věku 37 let (nyní 38) se stala nejmladší světovou premiérkou.”Ardern měla ze všech ministerských předsedů Nového Zélandu nejvíce raketový vzestup k moci – tři měsíce před přísahou ještě nebyla ani vůdcem své strany,” píše se v její biografii.

Než se stala lídrem ostrovního státu, otáčela nějakou dobu disky před tancechtivým davem. Na internetu se objevily epické snímky z roku 2013, na kterých za djským pultem předvádí své umění.”Pořád máte čas přijít na festival v Real Groovy! Naštěstí už propásnete můj pokus být DJ”, napsala k jedné z fotek. Své hraní sice nehodnotila, ale někdo jiný na Twitteru označil její mix Beatles a Toy Love (novozélandská punková kapela) za jednoduše “výborný”.

Když hrála v roce 2014 na festivalu Aucklandské univerzity, dokonce si šla v půli svého vystoupení hodit bokem do publika. Jestli máte stále o její hudební kariéře pochyby, na Spotify se dá dodnes najít její set, který zahrála na festivalu Laneway. Naštěstí pro Nový Zéland se do kariéry DJ nikdy příliš neobula a nepodařilo se jí přerůst svůj amatérský status.

Zdroj: g.cz

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.