Kernkraft 400

Před 20 lety Zombie Nation vydali svůj nezlomný Kernkraft 400!

Uplynulo neuvěřitelných 20 let od vydání sportovní hymny století – tracku “Kernkraft 400”.

Každý má svou speciální stadionovou hymnu, která jej dostane ze sedačky – od Garyho Glittera a jeho “Rock and Roll”, přes “We Will Rock You” od Queen, po houseovou srdcovku “Jump Around” od House of Pain a “Whoomp!” od Tag Team. Pomyslným šéfem mezi jamy by však mohla být nevyhnutelná klasika od Zombie Nation s názvem “Kernkraft 400”, která 18. března oslavila 20 let od okamžiku, kdy se fanoušci sportovních zápasů poprvé měli možnost s touto nadčasovou skladbou setkat.

Track vyšel na debutovém albu německého Zombie Nation v roce 1999 na labelu Leichenschmaus. Počátky tracku jsou hluboce zakořeněny v 8-bitové počítačové soustavě. Původní melodii, která vychází ze skladby nazvané “Star Dust” napsal David Whittaker. O dvě desetiletí později je elektronická hudba inspirována videohrami ještě daleko více, spolu se vzestupem některých nejznámějších jmen taneční elektronické hudby, od deadmau5e po Portera Robinsona. Historie tracku “Kernkraft 400” je však podivná, protože původní mix vlastně ani není ten, který v posledních dvou desetiletích vyvolal globální rozruch. To byl totiž remix.

S trackem “Kernkraft 400” nepřišel žádný nový žánr, ale určitě pomohl definovat ten současný. A zbytek je už americká sportovní historie.

O kousek níž si můžete pustit 8-bit originál.

Zdroj: dancingastronaut.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.