Alina

Kontroverzní tweet způsobil bouřlivou odezvu producentů

Uživatelka Twitteru Alina si pro mnoho producentů připravila netradiční vánoční dárek.

Produkce hudby není vždy tak krásná práce, jak by se mohlo zdát. Na hudební scéně se pohybuje mnoho lidí, kteří pracují výlučně v zákulisí a často se jim nedostane veřejného uznání. A často je to případ také hudebních producentů. Člověk odpovědný za celé dílo od koncepce, aranžmá až po výsledný mix často zůstává upozaděn a veškerý kredit jde umělci/vystupujícímu. Právě s tweetem podporujícím takovou anonymitu se Alina stala veřejným nepřítelem č. 1 na Twitteru.

V rámci scény elektronické taneční hudby bývá pravidlem, že má-li track více producentů, bývají zpravidla všichni uvedeni přímo v jeho názvu. Tak je tomu např. u tracku ‘The Way We See The World,’ který má celkem 5 producentů Afrojacka, Dimitri Vegase, Like Mika a Mim a Liv (NERVO), přičemž všichni jsou uvedeni v názvu. Avšak u popu, rocku a v dalších žánrech to pravidlem naopak nebývá.

Dle Aliny může se track může stát hitem jedině s pomocí umělce/vystupujícího, protože aby se stal hitem, potřebuje vokály. Kdyby se hitem mohl stát jen beat, nebylo by zapotřebí vokálů. To samozřejmě rozhořčilo řadu hudebních producentů, jako jsou např. Rukes, Slushii, 3LAU, Merk & Kremont a mnoho dalších. Na některé z reakcí se podívejte níže.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.