Don Diablo zvítězil v žebříčku nejhranějších interpretů podle 1001tracklists.com

Na rozdíl od poněkud kontroverzního žebříčku DJ Mag Top 100 se nové hodnocení, které bylo serverem 1001tracklists.com zahájeno v posledních letech, stalo vážným měřením úspěšnosti pro nejlepšího producenta roku.

Celosvětově oblíbený server 1001tracklists.com sestavuje každoroční seznam, v němž každého DJ/producenta hodnotí, kolikrát nebo jak často je jejich hudba během celého roku podporována. A na rozdíl od žebříčku DJ Mag, který je založen výhradně na hlasování veřejnosti a popularitě, tento seznam se skládá ze skutečných statistik, než spíše názorů. Po shromáždění dat z jejich rozsáhlé databáze mají producenti možnost vidět, jak se jejich produkce hraje na všech největších festivalech a jak širokou podporu získávají.

Nejhůře letos dopadl Headhunterz, který se propadl o 42 příček a skončil tak na 101. místě. Zároveň se také o dost zhoršili Yellow Claw, KSHMR nebo čeští oblíbenci Moksi. Naopak se zlepšili Vini Vici na 67. místě, Throttle (#60), a široce uznávané duo Teamworx, kteří stoupli o neuvěřitelných 22 míst až na číslo 64. Jauz (#49) a stále oblíbenější Will K (#48) se již nacházejí v první polovině seznamu, spolu se jmény jako Quintino (#41), Nicky Romero (#38), Fisher (# 35) a Dannic (# 32), a dále například s Oliverem Heldensem na 30. místě a DJ Snakem na 22. pozici.

Top 20 obsahuje koncentraci těch největších jmen na scéně, včetně Stevea Angella (#16), který letos vydal své album “HUMAN” a švédského tria BROHUG (#15), které stále roste a roste. První desítka pak obsahuje doslova legendy EDM, když Avicii okupuje 10. místo, toho následují Martin Garrix (#9), Diplo (#8), Sebastian Ingrosso (#7), Tiësto (#6) a Hardwell (#5). Na bramborovém místě Camelphat, díky svému hitu “Cola”. Bronz bere švédská hvězda Axwell, Skrillex získává stříbro a holandský oblíbenec future housu Don Diablo bere zlatou medaili za rok 2018.

Kompletní žebříček můžete vidět zde.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.