Spotify se chystá zpřístupnit svou platformu přímo umělcům

Největší platforma pro streamování hudby by se brzy mohla dočkat obrovských změn. 

Společnost Spotify minulý týden oznámila, že by se její spolupráce s umělci mohla do značné míry rozšířit. Platforma se totiž rozhodla dát šanci i méně známým hudebním producentům, kteří nespolupracují s žádným vydavatelstvím, což by prý mělo být do budoucna běžné. Tato funkce je zatím pouze ve verzi beta a je přístupná pro pár vybraných umělců v USASpotify ale vzkázal, že v budoucnu bude tato funkce přístupná stále více a více umělcům, čímž chtějí rozšířit svou základnu uživatelů, tudíž i svůj zisk.

K tomuto kroku se staví pozitivně velká část nezávislých umělců, z pohledu labelů je postoj pochopitelně zcela opačný. Navíc tato služba bude přístupná umělcům zcela zdarma! Stane se tedy ze Spotify druhý Soundcloud? Bude zahlcen nekvalitními tracky? To vše se dozvíme až postupem času.

Zajímavým oznámením je také to, že služba Spotify for Artists bude odměňovat hudebníky za streamování jejich hudby, tak jak je tomu doposud mezi platformou a labely. To je pro umělce dobrá zpráva, protože se nebudou muset dělit o zisk právě s nahrávacími společnostmi. Navíc si umělci mohou termíny vydání hudby naplánovat sami. Uvidíme, zda se vidina většího zisku splní, nám zbývá jen držet Spotify palce.

Zdroj: musicbusinessworldwide.com

 

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.