Beats for Love

Festival Beats for Love věnoval 300 tisíc Mobilnímu hospicu Strom života

Organizátoři tanečního festivalu předali 300 tisíc korun českých Mobilnímu hospicu Strom života, který pečuje o dětské i dospělé pacienty v pokročilých a konečných stadiích nevyléčitelných nemocí. Návštěvníci přispěli ve veřejné sbírce konané přímo na festivalu 149 tisíc Kč, organizátoři Beats for Love pak částku dorovnali na 300 tisíc Kč.

Charitativní aktivity jsou už několik let nedílnou součástí největšího tanečního festivalu v srdci Evropy. Letos se pomáhalo Mobilnímu hospicu Strom života, jehož cílem je umožnit těžce nemocným pacientům, aby strávili závěr života v rodinném kruhu, zachovali si svoji důstojnost a měli přístup k co nejkvalitnějším službám. Hospic funguje již čtvrtým rokem, během kterých pomohl už více než 700 pacientům v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji. “Už jenom toto číslo jasně ukazuje, jak potřebná hospicová péče je. Domácí specializovaná paliativní péče je u nás ale stále výrazně závislá na grantech a darech. To jsme vnímali jako obrovskou příležitost pomoci projektu, kterému věříme a kterého si nesmírně vážíme,” uvádí Kamil Rudolf, ředitel festivalu Beats for Love.

foto

Získané peníze hospic využije na nákup zdravotnických potřeb a na zkvalitnění běžného provozu, který funguje nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu přímo v domácnostech pacientů. “Většina lidí by ráda až do konce života žila tak jako dříve a ne v neosobním prostředí nemocnic. Chceme pít svůj čaj, hledět na květiny, které jsme vypěstovali, jíst na svém talíři, užít své ubývající síly k povídání si s těmi, které máme nejraději. Toto se lidem snažíme umožnit a i díky podpoře subjektů jako Beats for Love se nám to daří. Ohromné poděkování a obdiv patří organizátorům festivalu a také všem návštěvníkům, kteří koupí náramku na této parádní akci podpořili naši činnost,” říká Markéta Blinková z hospicu Strom života.

Strom života zároveň pomáhá blízkým pacientů, kteří o nemocné pečují, poskytováním odborného sociálního poradenství. Pro ty nejmenší funguje projekt Stromeček, který poskytuje skupinovou terapii dětem pozůstalých, které se pak se ztrátou svého rodiče mohou lépe vyrovnat.

Festival Beats for Love v minulosti podobně pomohl také pacientům Kardiologického oddělení Městské nemocnice Ostrava nebo těžce nemocné dívce Veronice z Frýdku Místku. Jeho pořadatelé také organizují vánoční nadílky v dětských domovech či nemocnicích a DJs workshopy pro studenty nebo neslyšící. Byli také darovat krev, uklízeli v zahradách seniorských domů a přednášeli seniorům o cestování.

Partneři B4L 2018

Zdroj: b4l.com

 

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.