DJ Mag Top 100 DJs

Hlasování v anketě DJ Mag Top 100 DJs odstartovalo

Amsterdam Dance Event 2018  a spolu s ním také Amsterdam Music Festival se už nezadržitelně blíží, čemuž nasvědčuje i fakt, že bylo dnes odstartováno hlasování v anketě DJ Mag Top 100 DJs. Do tohoto hlasování se přitom může zapojit úplně každý.

Vyhlášení výsledků ankety DJ Mag Top 100 DJs je již několik let tradičním vyvrcholením Amsterdam Music Festivalu. Právě před dvěma dny, tj. 11. 7. 2018 bylo oficiálně spuštěno hlasování pro letošní ročník. Samotné hlasování je jednoduché, stačí k němu mít facebookový účet a 5 DJs, pro které chcete hlasovat. V roce 2017 tuto anketu vyhrál Martin Garrix, který zároveň obhájil vítězství i z roku 2016.

Právě s masivním rozšířením Facebooku se zásadně změnila dostupnost hlasování a tím i charakter celého žebříčku. Vždyť v prvním desetiletí tohoto století žebříček opanovávali výhradně trancoví DJs – Armin van Buuren, který zvítězil hned čtyřikrát, Tiësto se třemi tituly a Paul van Dyk s tituly dvěma. Zásadním zlomem pak byl rok 2011, kdy se vítězem stal David Guetta. To předznamenalo nástup vlády DJs komerčnějšího zaměření. Armin van Buuren se sice ještě dokázal v roce 2012 na trůn vrátit, v dalších letech však žebříček opanovali dvakrát po sobě Hardwell, v roce 2015 trochu kontroverzním způsobem duo Dimitri Vegas & Like Mike a v posledních dvou letech již zmíněný Martin Garrix.

Facebook pak kromě dostupnosti hlasování zjednodušil i přístup k reklamě. Dnes už je téměř standardem, že DJs vynakládají finanční částky na reklamní kamapně, které jim mají přinést hlasy do žebříčku. Osobně jsme si letos již všimnul propagace například od Quintina, Kury nebo Mikea Williamse, jež nabádají k hlasování v jejich prospěch. Nám každopádně nezbývá než si na výsledek počkat, případně hlasovat a pokusti se ovlivnit jej ve prospěch našeho oblíbence.

Zdroje: youtube.com, djmag.com
Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.