Carl Cox

Carl Cox se vyjádříl ke smrti Aviciiho

Světoznámá rozhlasová a televizní společnost BBC Radio vyzpovídala krále techna, Carla Coxe. Při 20 minutovém rozhovoru stihli probrat vše kolem klubu Space Ibiza, duševního zdraví a také nedávný tragický odchod švédského DJe Aviciiho.

Na začátku rozhovoru hovoří Carl Cox o Ibize a o klubu Space, místě, které otevřelo své dveře v roce 1986, zavřelo v roce 2016 a Carl Cox byl 15 let jeho nejvýznamnějším rezidentem. Super klub byl oceněn několika cenami za “Nejlepší světový klub”, kterou představily ceny “International Dance Music Awards” v letech 2005, 2006, 2012 a 2013.

Hlubší část rozhovoru byla okolo problematiky duševního zdraví a každodenních tlaků hudebního řemesla. Řeč přišla také na tragické úmrtí Aviciiho, o kterém se Carl vyjádřil takto:

“Jeho smrt byla velmi, velmi smutná, protože jsem viděl, že nad sebou neměl kontrolu a byl daleko více pod kontrolou jiných, kteří nerozuměli jeho nitru. Oba jsme se často vídávali v backstagi, ale byl velmi introvertní. “

Zároveň dodal: “Tlak, kterému byl vystaven, ho dovedl k duševním problémům. Je smutné vidět někoho,  kdo má světu hodně co nabídnout, že přišel o život.” Kromě toho přiznal, že po Aviciiho smrti získal jeho hit “Wake Me Up” naprosto nový rozměr. “Když posloucháte text té písně, zdá se, že je to určitým způsobem výkřik do prázdnoty žádající o pomoc,” uzavřel.

Celý rozhovor si poslechněte zde.

Carl Cox

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.