Sigma

Headliner Beats For Love pod lupou – Sigma

Do začátku festivalu Beats for Love zbývá již jen něco málo přes týden, nám však ještě zbývá přiblížit si kariéry dvou největších headlinerů. A dnes si na paškál vezmeme navrátilce festivalu, duo Sigma.

Britské djské a producentské duo Sigma sestává z členů Camerona Jamese “Cama” Edwardse a Josepha Aluina “Joea” Lenzieho a datuje svůj vznik do roku 2006. Cam a Joe se setkali při studiu na univerzitě v Leedsu. Cam toho času pracoval v místním hudebním obchodě Tribe Records a rovněž spoluorganizoval lokální akci nazvanou Event Horizon, na které Joe vystupoval jako warmup hip-hopový DJ. Po dokončení studií se z Leedsu přesunuli do Londýna a rozhodli se probádávat vody drum & bassu. Na čas se z nich stalo trio, když přibrali Bena Mauerhoffa. Následně vydali několik tracků na labelu Breakbeat Kaos, jehož vlastníkem je DJ Fresh. Nicméně v prosinci 2008 Ben Mauerhoff uskupení opustil, načež Cam a Joe založili vlastní label Life Recordings.

Prvním trackem, který je v prosinci 2010 vnesl do britských žebříčků, však byl návrat na Breakbeat Kaos a kolaborace s DJem Freshem a Koko nazvaná “Lassitude”. O rok později vydali na vlastním labelu EP nazvané Night & Day” a v roce 2012 absolvovali turné napříč Velkou Británií, kde supportovali DJe Freshe, Evropou, Austrálií, Asií a USA. V rámci této tour také několikrát vystoupili s Christopherem Mercerem, jejich spolužákem z Leedsu, který je v současné době známý jako Rusko. Následně jejich kariéra začala růst strmě vzhůru. V létě roku 2013 podepsali smlouvu s 3 Beat Records a vytvořili remixy pro Ellie Goulding, Erica Prydze, Groove Armadu nebo Sway. V prosinci 2013 spolu s Doctorem vydali track “Rudeboy”, který jim vynesl 56. příčku v britském žebříčku.

Pravděpodobně nejvýznamnějším dnem celé jejich kariéry pak je datum 6. dubna 2014. V tento den spatřil světlo světa jejich track “Nobody To Love” (který je ve skutečnosti předělávkou sklady “Bound 2” od Kanyeho Westa). Skladba okamžitě vystřelila na 1. místo britského žebříčku, které tato dvojice později opanovala ještě několikrát, a to například hned s jejich dalším trackem “Changing”. V prosinci 2015 pak vydali své debutové album s názvem “Life”. Jejich videoklip k tracku “Nightingale” z března 2016 se stal prvním videoklipem na světě, který byl natočen VR technologií. V současné době Cam a Joe dle svých slov chystají vydání druhého alba, lze tedy očekávat, že při jejich vystoupení příští týden zazní i nějaké novinky.

Zdroj: wkipedia.org, youtube.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.