David

David Gravell – Nové album, PsyTrance & track s Arminem?

Jako veškerá elektronická hudba se i trance stále posouvá dál a dál. Jednou z hlavních hvězd nové generace je i David Gravell, který nedávno vystoupil v Praze, v novém klubu Epic. My jsme dostali tu šanci se ho zeptat na pár zajímavých věcí!

David Gravell – Čína, Blastoyz, nové album

29355205_2009641169286830_1008462449745427323_o

1) Jsi úspěšným DJem a producentem už pěknou řadu let, za tu dobu jsi procestoval obrovskou část světa a musíš mít rozhodně co vyprávět. Která země je tvojí oblíbenou, kde je dle tebe nejlepší crowd a proč? 

Moje oblíbená země je rozhodně Čína a miluju taky Austrálii. V Číně rozhodně žijí jedni z nejmilejších lidí, které jsem poznal, navíc je tam strašně moc skvělého jídla a je to naprosto jiný svět, což je pro mě hrozně inspirující! V Austrálii jsem si hodně oblíbil crowd a Melbourne je pro mne taková speciální srdcovka. Melbourne je město, kde to pro mě vše začalo, vždycky se tam cítím jako doma =)

2 ) Poněkud typická otázka, ale důležitá – festivaly, nebo kluby? Co ti více sedí? Je nám jasné, že je naprosto rozdílné vystupovat v klubu nebo na festivalu, ale určitě musíš cítit co ti více sedí a proč?

No, to je poměrně vtipné, protože se opravdu nedokážu rozhodnout. Proč? Kdykoliv se chystám na své vystoupení, tak se mu snažím dát festivalový nádech, ale také krapet klasický a hlubší. “Deepové” tracky fungují naprosto skvěle, když vystupuji v klubu, ale pořád mají tu správnou festivalovou energii. Nejspíše bych mohl říct, že mám radši vystupování v klubu, protože to někdy může být suprově intimní a můžu své fanoušky vzít na cestu skrze svou hudbu, je to neuvěřitelný pocit!

3) Všimli jsme si tvého úspěšného collabu s Andrew Rayelem, dobrá práce! Můžeme očekávat nějaký další collab s někým jiným, nebo je nyní někdo konkrétní, s kým bys chtěl utvořit společný track?

Aaaano, momentálně už pracuji na několika dalších spolupracích. Ty které mohu prozradit, jsou např. spolupráce s Ilanem Bluestonem a poté s Blastoyzem, což je obrovsky talentovaný psytrancový producent z Izraele – takže to bude naprosto unikátní kombinace s mým soundem. A upozorním, že byste rozhodně měli sledovat i sociální sítě Armina van Buurena, třeba se tam letos dočkáte i něčeho, co bude mít v názvu Armin van Buuren x David Gravell 😉 

4) Musíme říct, že si v jednom ohni, co se týče tvé produkce. Chrlíš jeden skvělý track za druhým a tak se musíme zeptat, jestli nechystáš své vlastní album?

ANO! To rozhodně, dokonce na něm už pilně pracuji. Ale stále to prostě není ono, myslím si, že to musí být něco naprosto speciálního, takže nad tím trávím hodně času. Každopádně ano, album rozhodně bude! Kdy? To bych zatím nechal jako překvapení!

5) Máš rozhodně bohaté zkušenosti s cestováním, létáním, hotely, takže – z tvého pohledu – je kariéra DJ někdy vyčerpávající?

Spousta lidí nevidí cestování, absenci spánkové rutiny a každodenní spěch na další let jako velký problém, ale může to být opravdu vyčerpávající, jak pro tělo, tak i pro mysl. Je to jeden z důvodů proč jím velmi zdravé jídlo a snažím se co nejvíce cvičit a držet se ve formě. Ve městech, která alespoň trochu znám, se poté snažím navštívit přátele, zajít na dobré jídlo nebo dokonce na nějaký výlet – prostě cokoliv, co bych dělal i doma – je to skvělý způsob, jak téměř všude zapadnu a zároveň se toho hrozně moc naučím, právě díky tomuto stylu cestování.

6) Když se podíváš na všechny tracky, které jsi vytvořil – který z nich by byl tvým oblíbeným? Track, který ti opravdu přirostl k srdci?

Momentálně by to určitě byl můj track “David Gravell – The Future“. Je to jeden z těch tracků, které mi vždycky naženou husí kůži, opravdu pokaždé, když ho hraju! Zrovna vyšel na labelu ASOT a Armin van Buuren ho pokaždé hraje i ve svých setech!

7) Přemýšlel jsi někdy nad tím, čím by ses živil, pokud bys nebyl DJ a producent?

Nejspíše bych se pohyboval ve vizuálním umění a designové části kreativního průmyslu. Vždycky jsem byl poměrně “šprt”, když přišlo na počítače, inženýrství nebo softwary. Několik takových prací jsem dělal, než jsem se objevil v hudebním průmyslu =)

8) Představ si, že bys musel zrušit jedno ze svých vystoupení a byl bys požádán, abys za sebe vybral náhradního DJ – koho bys vybral a proč?

Vybral bych MaRLo nebo Purple Haze (Sander van Doorn), protože jsme si velmi podobní co se týče hudby a vnímáme ji na podobné vlně. Tvoří skvělou hudbu a hrají skvělou hudbu. Nejdůležitější ovšem je, že se svým setem snaží povědět nějaký příběh a to je přesně to, o co se vždy snažím i já. Snažím se o to, aby každý můj live set byl trochu jiný a já mohl dát fanouškům úplně nový zážitek.

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.