Roger Sanchez

Headliner Beats for Love pod lupou – Roger Sanchez

V této nové rubrice si stručně přiblížíme životy jednotlivých headlinerů letošní edice Beats for Love. Jako prvního si blíže představíme Rogera Sancheze.

Roger Sanchez se narodil roku 1967 v New Yorku, ovšem jeho kořeny sahají do Karibiku, konkrétně do Dominikánské republiky. Jeho hudební kariéra se začala formovat koncem 80. let v newyorském Queensu, který tou dobou zcela ovládl tehdy začínající hip-hop. Zprvu Roger navštěvoval party jako breakdancer a graffiti umělec. Později jej přátelé nechali si vyzkoušet DJing, který však pro něj nebyl okamžitou volbou číslo jedna. Jakožto velmi talentovaný student Pratt Institute’s School of Architecture pomýšlel Roger na kariéru architekta, avšak DJing se mu zalíbil natolik, že na Broadwayi prodával své sety nahrané na kazetách, aby mohl financovat svá první vystoupení. Byl to jeho otec, kdo mu navrhl, aby přerušil studia architektury a naplno se věnoval hudbě. Roger se jeho radou rozhodl řídit a záhy přišly i jeho první producentské počiny.

V roce 1990 vydal Roger Sanchez svůj první track Dreamworld pod pseudonymem Ego Trip. Krátce na to přišel legendární track Luv Dancin a Roger vyrazil na své první turné. Zjednodušeně by se dalo říci, že od té doby je pořád na turné, velice si oblíbil také vystupování v Evropě, zejména na ostrově Ibiza. A Evropa si každopádně oblíbila jeho. Roger se za bezmála třicet let své producentské kariéry autorsky podílel na více než dvou tisícovkách skladeb pod mnoha pseudonymy, jako např. S-Man, Roger S., The Nu-Solution, Underground Solution, DV8, Ego Trip, El Mariachi, The Funkjunkeez, Tribal Infusion, Twilight nebo Transatlantic Soul, a založil také dva labely Stealth Records a UNDR THE RADR. Dekády zkušeností pak zúročil při tvorbě remixů na skladby takových umělců, jakými byli Michael Jackson, The Police, Diana Ross, Jamiroquai, Maroon 5 a samozřejmě punk-popové seskupení No Doubt, neboť to byla právě jejich skladba Hella Good, jejíž remix mu v roce 2003 vynesl prestižní cenu Grammy.

Zdroje: wikipedia.org, residentadvisor.net
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.