Rozhovor: Victor Tellagio, mladý český producent, který dobyl Spinnin!

Po dlouhé době se konečně vracím s článkem pro náš magazín i já. Tentokrát jsem objevil velice talentovaného producenta, kterému se povedlo vydat track na samotném Spinnin’ Records, a rozhodl jsem se s ním udělat rozhovor.  Ještě zajímavější je to, že v podstatě ještě nedodělal maturitu, je to čech a má opravdu velké ambice! Pojďme si jej tedy krátce představit a pak se rovnou vrhneme na slibovaný rozhovor!

Victor Tellagio dělá svou vlastní produkci od 14 let. S djingem začal poté, co vyhrál producentský contest festivalu Mácháč 2016, kde následně vydali jeho track na festivalové kompilaci. Za poslední dva roky má za sebou hraní v Duplexu, Fabricu, festivalu Mácháč, Unique Hall festivalu a mnoho dalších. Jeho track All the Girls, zahrál Don Diablo ve svém podcastu a zařdil ho do svého YearMixu pro rok 2017. Jeho produkce je podporována i dalšími jmény jako Sam Feldt, Madison Mars, Breathe Carolina apod.

Jak dlouho jsi již na scéně a jaké jsou tvé plány do budoucna?
Hudební produkci se věnuji více než 4 roky, ale pokud máš na mysli hraní a všeobecné povědomí o mě, tak to je otázka posledních dvou let. Moje plány do budoucna jsou velké, rozhodně mám v plánu dělat další tracky pro Spinnin’ Records, ale chci si taky splnit svůj další sen a vydat track na labelu Dona Diabla Hexagon Records. Určitě se chci dál rozvíjet v produkci, hraní a dostat se pod velký label, který by mě oficiálně podepsal.

 

Jako producent jsi neskutečně zazářil, jak jsi se ale dokázal prodat v Holandsku? Popíšeš nám krátce svůj příběh?
Upřímně, byla to dlouhá a náročná cesta. Myslím, že odpověď na tuhle otázku je fakt, že jsem za ty léta strávil spoustu času ve studiu, snažil se udělat něco originálního, ale prošel si taky několika těžkými chvílemi v rámci produkce – což mě dost posouvalo dál. Měl jsem jasný cíl a šel si za ním, lidem ze Spinnin’ Records jsem tedy už delší dobu posílal skladby, ale nic ještě nedosahovalo takové kvality, jakou by chtěli vydat. Pak se jim ale líbil tenhle track a bylo to. Myslím, že tomu taky hodně pomohlo, že Don Diablo několikrát zahrál moje tracky.

 

Jsme na začátku roku 2018, které EDM žánry nebo jeden žánr bude podle tebe letos držet hlavní vlnu?
Dost těžká otázka, nicméně si myslím, že tím žánrem bude Ghouse a Brazilian Bass. Oba dva styly zařazuji do svých dj setů a cítím, že to crowd oceňuje na maximum. Taky vnímám obrovský nárůst světových umělců, kteří tento styl začali produkovat jako např. Tiësto a jeho track Boom. Proto si myslím, že tyto 2 styly budou v 2018 velmi silné.

 

Jaký undergroundový žánr/umělec je ti největší inspirací?
Ethereal Techno/ Animal Picnic

 

Jmenuj 3 své nejoblíbenější umělce mimo EDM.
Stephan Bodzin, Adrian Hour, Duke Dumont

 

Co si myslíš o budoucnosti české scény? Znáš jiné české producenty, které bys chtěl vyzdvihnout?
Nemyslím si, že znám všechny okolnosti a na scéně se nepohybuji takovou dobu, abych tu s jistotou veřejně vyjádřil svůj názor. Rozhodně bych tu chtěl zmínit producenta, který si říká Yeary a vydal collab na labelu Dannica.

 

Každý má své silné a slabé stránky. Co konkrétně tobě dělá největší problém ve tvé kariéře?
Samozřejmě. Cítím, že teď je má největší slabina škola. Jsem v ní totiž každý den do 15:00 a nemám tolik času na produkci, kolik bych chtěl. Tenhle rok ale maturuji, tak doufejme, že vše dobře dopadne a brzy se to změní.

 

Co naopak je tvá největší zbraň?
Myslím, že má nejsilnější zbraň je, že si dokážu přiznat chybu a poučit se z ní. Tohle si myslím, je v hudební produkci úplně zásadní věc a spousta lidí to prostě neumí. Jen díky všem chybám a nepovedeným desítkám tracků jsem dnes tam kde jsem.

 

Je něco, co bys chtěl vzkázat svému o 5 let mladšímu já?
Ani ne, ničeho nelituju.

 

Nakonec ti necháme prostor. Můžeš někomu něco vzkázat, poděkovat, nebo odpovědět na nějakou otázku, kterou ti často někdo pokládá… jen do toho.
Nakonec bych chtěl všem poděkovat za podporu, která mě motivuje do budoucna!  Chtěl bych taky popřát všem ostatním producentům, kteří se snaží někde něco vydat, hodně štěstí, výdrže a hlavně vzkázat jim, ať si nehrají na dalšího Hardwella nebo Martina Garrixe, takováhle hudba tu už dávno je. Snažte se vytvořit něco originálního, což bude kombinací vaší osobní hudební chutě a vašeho oblíbeného umělce, to je moje taková osobní rada. A odpověď na otázku, kterou mi často někdo pokládá? No spousta lidí se mě ptá, proč nemám holku – no, jednoduše na ni nemám čas.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.