Na festivalu v Brazílii se zřítila stage a usmrtila vystupujícího DJe

Tragédie se odehrála na akci nazvané Atmosphere Festival, která se o minulém víkendu uskutečnila v brazilském městě Esteio.

Třicetiletý brazilský DJ Kaleb Freitas tragicky zahynul a další tři lidé byli zraněni při pádu stage na brazilském festivalu Atmosphere. Na amatérských záběrech níže je zachycen katastrofický moment, kdy se obří konstrukce stage v důsledku nepříznivého počasí zřítila na právě vystupujícího Kaleba, který v neděli odpoledne na festivalu bavil zhruba 5.000 návštěvníků. Navzdory tomu, že byl okamžitě převezen do nemocnice, krátce po příjezdu podlehl vážným zraněním hlavy.

Brazilské úřady již zahájily oficiální vyštřování celé trágedie. Pořádatelé festivalu totiž rozhodli, že se nedělní program Atmosphere Festivalu uskuteční i přes meteorologická upozornění před přívalovými srážkami a silným, nárazovým větrem. Jak můžete vidět na záběrech níže, celá konstrukce se zřítila během  jednotek vteřin a silný vítr poponášel trosky do okolí. Zda pořadatelé zanedbali nějakou povinnost tedy zatím není známo.

Pořadatelé festivalu vydali oficiální prohlášení k celé tragédii (původně v portugalštině): “Máme vždy na paměti hlavně bezpečí našich návštěvníků a to je důvod, proč důsledně dbáme na všechna bezpečnostní opatření, která jsou po nás úřady vyžadována. Naše návštěvníky budeme informovat o všech našich dalších krocích, které v této věci budeme činit a o oficiálních závěrech vyšetřování. Mrzí nás, že jsme ztratili umělce a přítele. Nyní je naší prioritou být nápomocni zraněným a jejich rodinám. Děkujeme vojenské brigádě a hasičům za jejich veškerou pomoc.”

Rád bych za celou naši redakci popřál upřímnou soustrast všem pozůstalým po tragicky zesnulém členu naší DJské rodiny.

Zdroj: mixmag.net
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.