berlín

Berlínská vláda investuje 1 milión eur na podporu nočních klubů

Ve snaze ochránit hospodářství nočního života, přislíbila berlínská vláda částku 1 milión eur tamějším klubům. Částka bude převážně použita na ochranu proti hluku. V současné době dochází i zvýšení rozvoje nemovitostí, které by mohly některé kluby vést až k ukončení provozu.

Od roku 2011 bylo v Berlíně nuceno ukončit svůj provoz přibližně 170 nočních klubů. Bylo to způsobeno právě onou stížností místních na velký hluk v okolí podniků.

Mluvčí klubové komise Lutz Leichsenring přiznal, že je potřebná ochrana proti těmhle sporům: “V takhle hustě obydleném městě, ve kterém se populační rozvoj dostává mnohem blíže hudebním akcím. Je investice, do vzájemné co-existence přinejmenším potřebná.”

Podle Tagesspiegel, tamní parlament souhlasil, že pomůže financovat v nočních klubech. Tyto rekonstrukce zahrnují, zvukově izolační zařízení v hudebních prostorách a protihlukové stěny ve venkovních prostorách, stejně jako zvukotěsná okna pro místní obyvatele. Stále však není jasné, jak budou peníze přesně rozděleny.

Podobná idea vznikla před nedávnem i v Londýně, kde Londýnský starosta Sadiq Khan načrtl plán na ochranu nočních klubů.

zdroj: mixmag.net.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.