Soundtrap

Spotify pod svá křídla bere startup Soundtrap

Ze strany Spotify tak jde o zcela jednoznačné sdělení, že hodlá promlouvat do všech vývojových stádií hudby, tedy i vývoje.

Spotify již od svého založení v roce 2006 postupně přetváří svět hudby a za léta svého fungování se vypracoval do multimiliardového impéria. V sobotu se objevila zpráva, že streamovací gigant za blíže neupřesněnou částku koupil švédský start-up, který nese název Soundtrap. Od začátku roku 2016 se tak jedná celkem již o devátou akvizici. A akvizicí mohlo být ještě o jednu více, ovšem z gigantického spojení se Soundcloudem nakonec sešlo.

Soundtrap má své sídlo ve Stockholmu, v současnosti má 35 zaměstnanců a minulý rok byla oceněna na $ 25 milionů. Soundtrap je v podstatě DAW (tj. Digital Audio Workstation = software, ve kterém je možné skládat hudbu, jako např. FL Studio, Ableton, Logic Pro X, Cubase a další) a je specifický tím, že umožňuje uživatelům v reálném čase spolupracovat na projektu, který je uložen na cloudovém uložišti. Prostřednictvím něj je pak projekt přístupný na různých typech podporovaných zařízení, včetně např. Linuxu a ChromeBooku.

Soundtrap svou dohodu se Spotify oznámil ve svém nedávném příspěvku, když napsal: “Podstata Soundtrapu spočívá v poskytnutí jednoduchých možností, jak spolupracovat při skládání hudby, a to komukoliv s vášní pro hudbu a v podstatě s jakýmkoliv výpočetním zařízením.” Právě jednoduchost platformy je devízou, na které si vedení Soundtrapu velmi zakládá a dle svých slov se jim již nyní podařilo zabodovat u mladší, ještě školou povinné generace.

Zdroj: dancingastronaut.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.