Top 5

Top 5 skladeb týdne – 24/2017

V dnešní Top 5 máme samé těžké váhy. Několik velkých jmen a předělávku legendárního hitu. Každý si určitě vybere, takže s chutí do toho!

Top 5 24. týdne 2017

Tom Staar – Drift

Tom Staar už za dva týdny navštíví Ostravu na festivalu Beats for Love a vypadá to, že tam představí spoustu nové hudby. Nový track vychází na Size Records a jedná se o melodickou, progresivní Tomovu stránku. “Drift” tak krásně navazuje na předloňský hit “Bora”.

 

Kryder – MTV 

Kryder se s tímto trackem vrací na label Musical Freedom, který před lety odstartoval jeho kariéru s trackem “K2”. Jedná se o záležitost hodně inspirovanou tech housem a zároveň rockovou hudbou. Kytarový sampl totiž špikuje celý track.

 

Oliver Heldens – Ibiza 77 (Can You Feel It)

Oliver se s novým trackem vrací ke kořenům house music, což naznačuje číslo v názvu (rok, kdy byl žánr stvořen). Track hodně připomíná “I Feel Love” od Donny Summer,  což je jedna z největších tanečních hymen všech dob. Společně s chytlavými vokály jde o skvělý recept na letní hit!

 

Estiva – Dada

I Estiva už se pomalu chystá na letošní Beats for Love a na novém releasu pokračuje v čistém progressivu. Takřka čtyřminutový track vás vezme na jízdu plnou vzestupů a pádů. Pokud jeho set bude v podobném stylu, je na co se těšit!

 

Leandro Da Silva & Yan Kings – PATT

Předělávky tracků z minulé dekády se v poslední době množí raketovou rychlostí a jelikož velká část těchto tracků bylo už předělávkou samo o sobě, často dochází ke komplikovaným situacím. Jako například zde, kdy jde o předělávku tracku “PATT” od Sharama z roku 2006, který je ale předělávkou Eddie Murphyho z 80. let. Každopádně se jedná o povedenou věc, která má připomenout éru, kdy electro house byl nově vzrůstajícím žánrem a světu vládl disco house a looped house.

Další díl Top 5 je za námi. Nezapomeňte, že zítra vás opět čeká další hlasování o nejoblíbenější track minulého týdne na naši Facebook stránce!

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.