Vini Vici

EDMANIA uvítá Vini Vici – krále moderního psy-trance

Určitě jste si již všimli interview s Vini Vici z redakce EDMANIA. Že ne? Nevadí, jsou tam skvělé poznatky a my se podíváme jak na poznatky z interview, tak i na nějaké zajímavosti o “psíčku” a jeho vlivu.

Armin van Buuren & Vini Vici

Na jednom místě, v jeden datum, na jedné akci. Skvělé lineupové spojení, díky kterému si vychutnáte jak krále celého trancové stylu, tak i novodobé krále mainstreamového psy-trancu. Pověstnou třešničkou na dortu bude i to, že Armina budou Vini Vici doslova střídat na stage a budou hrát hned po něm. Skutečností zůstává, že VV se loni dostali na vrchol scény s trackem Free Tibet” nebo kolaborací s Arminem zvanouGreat Spirit”. Od té doby se snad ve všech anketách ohledně lineupu jakékoliv akce objevil návrh Vini Vici. Jejich psy-trancový vliv projel publikem jako nůž máslem a leckdo se ohání tím, že zná psy-trance jako své boty, ačkoliv zná pouze Free Tibet” (ach bože). Už jsme dokonce slyšeli i ten názor, že jeden z předních psy-trancových umělců Neelix prý neskládal a neskládá psy-trance, ale vždy převážně jen tech-trance (ach bože podruhé).

Vini Vici

15 let na scéně aka Sesto Sento

Kluci se na scéně pohybují už přes 15 let a ještě déle vystupují jako DJs. Projekt Sesto Sento byl jejich mateřskou lodí až do té doby, než se třetí člen projektu rozhodl z osobních důvodů odejít. Poté padlo rozhodnutí začít kompletně novou kapitolu. Dodali své produkci šmrnc progressivněji laděných tónů v kombinaci s tribal a psychedelic prvky a bylo to, vzniklo Vini Vici.

Spolupráce s Arminem? Splněný sen!

Matan se nechal slyšet, že spolupráce s Arminem na Free Tibet byla jedinečnou zkušeností a definitivně i splněným snem. Zatím nevíme, jestli se chystá pokračování této spolupráce, ale kdo ví!
Zajímavostí je i to, že kluci žijí každý jinde a to alespoň půl roku v každém roce. Matan žije v Izraeli, kdežto Aviram žije se svou přítelkyní v Brazílii. I přesto se projekt drží pohromadě a pánové se dokonce zvládnout potkat ve studiu, aby odladili nové projekty a tracky.

Pochopitelně jsou obrovsky nadšení z úspěchů jako je vystupování na velkých akcích. Tommorrowland, ASOT či hraní na open airu v Izraeli pro cca 100 000 lidí. Za jeden ze svých nejvzácnějších momentů či úspěchů ovšem považují to, že zvládli přiblížit psy-trancové hnutí širšímu publiku.

Což nás dovádí k zamyšlení.

Proč je psy-trance nyní tolik populární?

No, přemýšleli jsme, přemýšleli a přišli na tohle: ŠLAPE TO!
Ano, opravdu je to takhle moc (až možná bolestivě) jednoduché. Ale nepochopte nás špatně, my to nepovažujeme za špatnou věc a neříkáme, že každý to bere jen takto – mluvíme o širokém mainstream publiku. Všimněte si např. u hardstylu, že ne každého tento styl baví, nemá tak výrazný a tvrdý beat, je spíše zaměřený na jiné prvky hudby a jeho fanoušci si k němu určitou dobu hledají cestu. Mainstreamový psy-trance je mnohem jednodušší (nikoliv na tvorbu, ale na poslech) a to je dle nás hlavní aspekt toho, proč ho lidé tolik sledují. Krutý beat, který rve dlaždice z podlahy. Jemné prvky tribalu a do toho pekelný rytmus při kterém prostě nejde stát. A to ani střízliva, natož když se vžijete do situace nabušeného mládežníka bez horní části oděvu s kombinací vodka+red bull místo krve a práškem extáze místo srdce.

3865085

Psy-trance má obrovský potenciál stát se hlavním tahounem jakýchkoliv mainstream akcí, obzvláště když dojde na pozdní ranní hodiny – prostě vás to probudí z mrtvých a jedete dál. My jsme měli šanci si o tom promluvit s několika lidmi, kteří psy-trance znají více do hloubky a zaujal nás jejich názor na celý psy-boom, který momentálně probíhá. Názory se vesměs shodují v tom, že to co je nyní tolik in, nemá s “pravým” psy-trancem příliš společného. Zarytí fanoušci vnímají tenhle pokrok pouze okrajově a spíše věří tomu, že tento mainstream trend zůstane u Vini Vici a více známých jmen. Jejich hlavní scény se to dle nich nedotkne. Dovolíme si citovat jednoho z dotázaných: “Najednou každý zná vše, ale přitom nezná nic. Pro pravé fanoušky jsou Vini Vici jen taková špička ledovce. Psy-trancová scéna je mnohem hlubší a rozhodně není jen o stylu dané hudby. Mainstream tak daleko nepůjde a ono se zase brzy objeví něco jiného.”

Na co se těšit?! 

Vini Vici se na Slovensko už moc těší a bude to jejich historicky první open air v této zemi. Daný bod rozhodně skvěle okomentovali: “V této chvíli pracujeme na spoustě věcí a tím pádem rozhodně můžete očekávat nějaké horké novinky a mashupy, ale co je důležitější – dostanete naší energii, vibrace a čistou lásku, kterou chceme odevzdat publiku, tobě i každému kdo si toto přečte.”

Bude toho rozhodně více, ale my už nyní víme, že na něčem takovém nesmíme chybět a vy byste také neměli!

▌TUESDAY 04.07.2017
▌EXPO CENTER TRENČÍN
▌Start 19:00
▌End 6:00
▌TICKETS: partymenu.eu/edmania17

ARMIN VAN BUUREN in Trenčín (SK)

zdroj: EDMANIA
photo by: Sesto Sento
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.