Dubspot

Dubspot čelí několika obviněním z podvodu

Známá DJská a producentská škola Dubspot čelí obviněním z podvodu, a to jak od studentů tak vyučujících.

Dubspot je pravděpodobně nejznámější americká DJská a producentská škola, která vlastní kampusy v New Yorku a Los Angeles. Nicméně se zdá, že si Dubspot svou pracně budovanou reputaci pošramotil vlastními činy.

Před pár dny se objevila informace, že větší počet bývalých studentů a vyučujících obvinili Dubspot a jejího šéfa Dana Gioveho, z podvodných aktivit. Podle některých zdrojů nebylo více než 55 studentům umožněno absolvovat kurzy, za které zaplatili předem, a v několika případech jim nebyly ani vráceny peníze.

Neschopnost Dubspotu poskytnout studentům kurzy však pravděpodobně pramení z dalšího podvodného jednání školy. Podle některých obvinění docházelo velmi často ke změnám termínů jednotlivých kurzů. Často se pak stávalo, že když už studenti mohli konečně absolvovat kurz, pro změnu nedorazil nikdo z instruktorů, protože oni sami nedostali od společnosti Dubspot zaplaceno.

Nina Braith z Rakouska zaplatila Dubspotu 4.396 dolarů za Ableton Live producentský kurz zakončený certifikátem. Kurz měla absolvovat v březnu v New Yorku. V březnu se jí však nikdo neozval a tak se v dubnu vypravila do New Yorku sama. Tam se dozvěděla, že škola již pravděpodobně moc nefunguje a chybí i většina vybavení. Nině se podařilo kontaktovat se dvěma bývalými učiteli a ti ji osvětlili praktiky Dana Gioveho. Nina nakonec dostala peníze zpět prostřednictvím poskytovatele kreditní karty.

Zdroje uvádí, že Dan Giove je již účastníkem v několika sporech s bývalými studenty o celkovou částku vyšší než 10.000 dolarů. Společnost Dubspot sice oficiálně neoznámila svůj konec, fakticky však škola ani v New Yorku ani v Los Angeles nefunguje.

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.