Robert Miles

Zemřel Robert Miles, autor legendární skladby Children

Takový je život, aneb smrt si najde každého. Dle našeho názoru si příliš brzy našla i Roberta Concinu, více známého pod pseudem Robert Miles.

Rest In Peace – Robert Miles

V pouhých 47 letech zemřela legenda taneční hudby – Robert Miles.
Umělec, který byl původem z Itálie byl odjakživa oslavován za legendární track “Children”, který se stal jedním z nejznámějších tracků vůbec. Na první pozici světových žebříčků se tento hit dostal ve více jak 12 zemích. Netrvalo dlouho a Robert se stal světově známý i díky řadě dalších skvělých produkcí. Po vydání jeho veleúspěšného alba Dreamland po něm jistá nahrávací společnost chtěla, aby skládal více komerční songy. Samozřejmě se jednalo o otázku financí. Miles tuto cestu odmítl, protože hudbu miloval a nechtěl se vydat cestou “pozlátka” a tak se od světa této mainstreamové hudby zcela odstřihl.

Robert Miles

Později založil svůj vlastní label a začal skládat hudbu na pomezí chill-outu, ambientu a experimentoval například i s propojením elektroniky a jazzu. Mimo jiné nastartoval i Open Lab, baleárskou rádiovou stanici, která taktéž směřovala do podobného experimentálního soundu.

Jeho smrt byla prvně ohlášena magazínem DJ Mag Italia, který vysvětlil, že Robert odešel díky blíže nespecifikované nemoci.

Jeho dlouholetý přítel Joe T Vannelli se vyjádřil:

Tato tragická zpráva o smrti blízkého přítele a velmi talentovaného umělce mne zastihla naprosto nepřipraveného. Bude mi chybět jeho kritika, posuzovní produkcí, ale především jeho talent v tvoření hudby, který neměl konkurenci.”

zdroj: mixmag.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.