ATB

ATB oslavil svých 20 let na scéně novým albem neXt

Už od dob, kdy legendární ATB vypustil do světa v roce 1999 ještě legendárnější “9PM (Till I Come)”, je toto jméno spojováno s kvalitní taneční hudbou.

“9PM (Till I Come)” se totiž rychle stal doslova hymnou klubové scény na Ibize. Po tom, co se André probil na ibizské scéně, zbýval už jen kousek, aby se tenhle německý DJ a producent dostal na nejvyšší příčky světových žebříčků. Jeho kariéra se od té doby držela stále vysoko a určitě si každý pamatuje “utahanou kytaru”, která byla vlastně skoro hlavní linkou v 9PM, ale díky které ho znají snad všichni a všude.

ATB a jeho menší “comeback”

Od vydání devátého studiového alba “Contact” z roku 2014 si fanoušci ATB museli počkat dlouhé 3 roky, aby od něj zaslechli něco nového. No a jejich trpělivost konečně přinesla nové album. K dvacátému výročí na scéně totiž ATB udělal své už desáté studiové album – “neXt”. Album zabrousilo do “modernějšího trance”, určitě se objevila i trocha toho “populárnějšího” zvuku a upbeatu. ATB chtěl totiž do první části alba shrnout celou svou dvacetiletou kariéru.

V druhé části alba se pak ATB dostal k více chillovému soundu, který je posledních pár let víc a víc oblíbený. Na albu se také objevilo hodně spoluprací, nejznámější jména z nich jsou asi Andrew Rayel a Cavale. Celkově dost velký release i na klasické album (25 tracků) se rozhodně povedl, podle mého to ale ještě pořád není 10/10. Každopádně například od alba “Contact” je to rozhodně dobrá cesta k “velkému návratu” na scénu. Hlavně je skvělé, že se zaměřil na dost velké žánrové spektrum, kde si každý najde své.

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.