Outer Edges Remixes

Noisia a jejich Outer Edges Remixes!

Říká Vám něco jméno Noisia? No ještě aby ne!

Tato trojice Holanďanů- Martijn van Sonderen, Nik Roos, a Thijs de Vlieger se rozhodla trošku okořenit první aprílové dny a na svém labelu Vision Recordings vystřelila 7. 4. 2017 všechny brutální remixy tracků z jejich Outer Edges alba. Sami autoři alba chtěli rozšířit své hranice a prozkoumat kam až se dá se současným zvukem zajít a jsou velmi rádi, že se tolik různých producentů napříč mnoha žánry odvážilo jejich průzkum zremixovat a jejich zvuk tak dosáhl mnoha dalších barev, vesmírů či dimenzí.

Na albu Outer Edges Remixes narazíme na hned 20 různých remixů. Tak se pojďme hnedka hezky popořadě podívat, jaký vesmír skrývá každý z nich.

1. 

Úvodním zástupcem je remix na track “Mantra”, o který se postaral londýnský Mat Zo. Který nás nechává pozvolna nasávat duši celého alba při relativně poklidné avšak dramatické atmosféře.

2.

Get Deaded (Machinedrum Remix) je dalším v pořadí. Má ho na starosti Američan Travis Stewart zabývající se experimenty s elektronickou hudbou. Mimo to, ho můžete letos slyšet na Colours Of Ostrava!

3.

Do třetice jsou tady tři týpci, jejichž vesmír má dost enormní úroveň neuspořádanosti. Londýnští Ivy Lab se postarali o roztrhání tracku “Tentacles” a hezky po svém si ho přetvořili k obrazu svému.

4.

Čtvrtou zastávkou je vesmír s už hezky správně vyvinutým BPM. Německé duo Neonlight nic nešetřilo a rozsekalo track “Into Dust”, který teď působí trošku jako zdroj epileptických záchvatů.

5.

Posij, Holanďan, který je dalším remixérem v pořadí, si vzal do rukou track, jehož název v češtině znamená něco jako díra vymletá vodní erozí, tedy Sinkhole. A skutečně podtrhl rčení, že tichá voda břehy mele.

6.

Co bych opravdu nečekal je, že se někdy setkám s tím, že holandská big room hvězdička Dyro se pokusí mít na tomto albu taky nějaký ten zářez. A to hned celkem dost povedený! Dobrá práce Jordy a všechno nejlepší k 25. narozeninám, které oslavíš 22.4!

7.

Pořádná řežba! Až z Nového Zélandu pochází Collider (The Upbeats Remix). Jeremy Glenn a Dylan Jones dali hlavy dohromady a podařilo se jim track “Collider” nakopat do vyšších otáček a zlámat tak, aby se mohl zařadit mezi vesmíry, kde vládne Drum and Bass.

8.

Pěkně pořádně hluboko se dostaneme při poslechu remixu “The Entangled”, který do pomalých a ultra deep vod ponořili sousedi z Rakouska samotní Camo and Krooked. Neutopte se.

9.

Rakouský Mefjus přiletěl se svou vesmírnou studiovou lodi a udělal v tracku “Exavolt” pořádný bordel. A posunul tak další hranici možného zvuku a kus dál.

10.

Ocitli jsme se uprostřed válečné vesmírné vřavy. Američan Tsuruda absolutně nešetřil originál “Into Dust” a pořádně si do něj zastřílel.

11.

Tento remix snad musí být v albu pořádně střežen, jinak by s naprostým klidem pozabíjel svých dalších 19 kolegů. Rusko-ukrajinští vrazi plyšáků aka Teddy Killerz vytvořili téměř účinný nástroj na vytvoření naprosto zabijáckého vesmíru.

12.

Další v pořadí je bytost, která byla seslána z vesmíru, aby přetvořila pozemskou hudbu do mimozemského jazyka, je jí Amon Tobin. Brazilec si vzal do parády track “Vigilantes” a klasicky ho poslal na cestu, kterou si je stěží jen tak představit, zkrátka to musíte slyšet.

13.

Pro další porci si nemusíte jít vůbec daleko. Stačí se dostat do Prahy a můžete potkat Hybrise, což je Američan žijící již několik let v Praze, který vdechnul tracku “Stonewalled” svůj osobitý ráz a styl.

14.

Přes všechny ty pseudo-subžánry za námi se zase dostáváme ke zlomeným beatům. Dost kvalitní poklidnou práci odvedl DLR z Bristolu UK. Rozhodně si tenhle remix “Motion Blur” naperte do uší!

15.

Šefík labelu Neosignal z německého Hamburku Phace si pohrál s trackem “Miniatures” a vytvořil dost obstojnou i docela funky parádu.

16.

Dost “psycho” ambient sedí na šestnácté pozici.  Při poslechu tohoto remixu tracku “Sinkhole”, Vás jeho temná atmosféra bude doslova stahovat někam dolů do černé díry. Kdybyste někdy náhodou seděli na pivu s Roly Porterem, co má tenhle umělecký počin na svědomí, zeptejte se ho prosím, jak na tyhle nápady chodí.

17.

Dalším z remixu “Get Deaded” obstaral Moody Good a udělal to opravdu “good”, neboť se jeho práce těší z celkem velkého úspěchu mezi posluchači.

18.

Pozitivní náladou a zajímavou aurou oplývá remix tracku “Miniatures” od Mono/Poly z USA.

19.

Blížíme se ke konci, a pokud jste došli až sem, tak se připravte na pořádný nektar z bassů a hutných tónů neboť je tu Bassnectar se svým remixem “Get Deaded”!

20.

Je tady poslední remix, který se podle mě naprosto hodí k závěrečným titulkům naší společné sci-fi jízdy. Autorem tohoto atmosférického deepu je muzikant Rival Consoles z Londýna.

Doufám, že jste si tuhle téměř 85 minut dlouhou jízdu napříč vesmíry užili stejně jako já a vybrali si své favority mezi těmito dvaceti naprosto jedinečnými dimenzemi oplývajícími mnoha unikátními zvuky nacházející se v tomto skvělém albu Outer Edges Remixes.

PS: Kolovaly zvěsti, že na tomto albu má vyjít i  Collider (Deadmau5 Remix), ale nestalo se tak. Možná se dočkáme samostatného releasu. Nebo šlo pouze o fiktivní drb?

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.