Ultra Music Festival

To nejlepší z Ultra Music Festival 2017 #1

Máme za sebou jeden z letošních největších svátků – Ultra Music Festival v Miami! Připravili jsme si pro vás přehled toho nejlepšího podle našich redaktorů. Část první: ProggyBoy a Priest

ProggyBoy

Na UMF jako takové se příliš nesoustředím. Já vím, je to ostuda, ale zkrátka nemám ani nejmenší šanci zachytit to množství setů a vystoupení, které probíhají.
Sety si tedy projíždím zpětně a díky svým trancovým kořenům je pro mě hlavním ASOT stage. Letošní lineup celé stage byl nabitý novými projekty a celkově to bylo hodně o návratu velkých jmen k trancu.

Byla to rozhodně slušná jízda v každém setu a každý se opravdu snažil narvat co nejvíce trancových prvků do svého setu.
Ačkoliv se na stage střídali legendy, můj nejoblíbenější set získal v podstatě “nejslabší” článek a tím byl Ruben de Ronde. Hodně známý jakožto Arminův “asistent” se mi tento borec začíná dostávat pod kůži, jednak setem z UMF a poté společným setem s RodgemASOT 800.
Ruben naprosto perfektně vystihl opening celé stage a ačkoliv byl set naprosto našlapaný, tak nebyl nijak přestřelený a je to prostě lahoda pro každé progressivní uši, které neškatulkují styly!

 

Priest

Hned v úvodu musím vyjádřit své zklamání nad úrovní Main stage světových festivalů, neboť v tomto ohledu UMF bohužel nebyl žádnou výjimkou. Drtivá většina setů je si totiž podobná jako vejce vejci a těch, kteří se odlišují, není mnoho. Jedním z nich však byl Fedde Le Grand a právě jeho set je pro mě tím nej z letošní UMF Main stage. Vyvážený set s pěkným groovem, převahou vlastní tvorby a originálními mashupy, přičemž nechyběl legendární remix “Praise You” a zazněl i “So Much Love”. Jediné zklamání budiž to, že se ani on nevyhnul obligátnímu tracku “Sixes” od D.O.D.

Jelikož jsou však mé elektronicko-hudební začátky spojené převážně s trancem, přirozeně jsem při projíždění setů zabrousil také na ASOT stage. A tady je na místě smeknout klobouček dvěma excelentním setům – jednak špičkovému setu Artyho coby Alpha 9 a jeho návratu ke kořenům, ale hlavně neuvěřitelně našlapanému setu Sandera van Doorna aka Purple Haze. Dlouho jsem neslyšel trancový set s takovým drivem a atmosférou, jaký předvedl Sander. Jakkoliv nejsem ten typ člověka, který vyznává monumentální festivaly, prostě jsem více doma v klubu, tak u setu Purple Haze jsem litoval, že sedím jen se sluchátky za počítačem a nemůžu skotačit na místě. Ale stejně jsou ty streamy super, co?

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.