Joris Voorn

Joris Voorn vystoupí na květnovém Climaxu v ROXY

Jedna ze stěžejních postav house music posledních 10 let Joris Voorn se vrací do Prahy. V květnu vystoupí světoznámě uznávaný producent a zakladatel label Rejected jako speciální host klubovky Climax v ROXY. Jorise doplní resident noci Chris Sadler a další hosté.

Předprodej začíná v pondělí 27. března přes MY ROXY. Pro registrované s 10% slevou prvních 24hodin, poté i v ostatních předprodejích.

voorn_press

V roce 1997 se poprvé postavil za gramofony, během několika měsíců vyhrál několik DJských soutěží a brzy dostal residenturu v klubu ATAK. Jako promovaný architekt a šikovný muzikant (ovládá hru na housle, klavír i kytaru) se v roce 2002 rozhodl vrhnout síly do nelehké stavby techno beatu a výsledky jeho produkce se dostavily již u vůbec prvního releasu Muted Trax EP. Skladbu brzy začali hrát a podporovat Laurent Garnier či Carl Craig a o Jorisovi se začalo mluvit jako o objevu 21. techno-století.

Po takovém startu bylo jasné, že architektura půjde k ledu a Joris začal chrlit jeden úspěšný release za druhým. Dvojice EP Lost Memories pt.1 a pt.2 na labelu SINO (Technasia) znamenala průlom především díky hymně Incident, jejíž šlapavý funky groove obletěl světové dancefloory a vytrhal nejednu parketu. Joris dal dohromady veškerou inspiraci a vydal dvě stěžejní alba Future History a For a Deep Place. Založení labelu Rejected v roce 2006 předznamenalo změnu stylu spíše ke klubovému house soundu a není pochyb, že to Jorisovi dodnes velmi svědčí.

V současné době je Joris Voorn jedním z nejžádanějších tvůrců remixů se zářezy jako Paul Kalkbrenner, Robert Babicz nebo třeba i Moby či Lana Del Rey. Djský skill potvrzují desítky známých kompilací pro Cocoon, Mixmag nebo klub Space. Joris je prostě pojem, osobnost a především sympaťák, který zpoza mixáku dokáže strhnout publikum na svoji stranu a okouzlit univerzálním přístupem k příběhu housu, minimalu a techna, které velmi umně snoubí dohromady.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.