pill-test

“Pill-Test” – Novinka na akcích po celém světě

Ať už věříte tomu, že drogy na eventy patří, nebo ne – je nezbytné přijmout fakt, že se tam často vyskytují. Téměř se s tím nedá bojovat a za velkou louží se objevil nápad pro zmírnění častých tragických případů s nimi spojenými, tzv. “Pill-Test”.

Pill-Test

Tzv. balíčky pro otestování drog. Chápeme, že to zní zvláštně, ale tyto “starter packy” pro začínající uživatele drog na eventech už se dostali do oběhu. Mohli jste je zahlédnout na několika festivalech po celém světě a jejich podpůrci se setkali s poměrně kontroverzní otázkou – podporují užívání drog?

Na jedné straně “barikády” pochopitelně najdeme názory, že to zvyšuje bezpečnost na eventech. Jak? Podpůrci tvdí, že když už někdo na akcích bere drogy, tak často ani neví, jaké drogy bere, či co v nich alespoň z části je. “Pill-Test” může něčemu takovému zabránit a každý uživatel si může zjistit, co do sebe vlastně plánuje vpravit. Daný názor podpořil i Adam Hyde z projektu Peking Duk.

Na pomyslné druhé straně se objevili názory, že dané testování může spíše celou situaci zhoršit, než-li ji udělat lepší. Dle těchto názorů je naprostý nesmysl aby lidé zjišťovali co vlastně v drogách je, pokud si je stejně plánují vzít.  Zároveň prý mohou navozovat falešný pocit bezpečí u uživatelů drog stylu “beru drogy, ale vím co v nich je, takže je to v pořádku.” Daní odpůrci taktéž tvrdí, že nemají nic proti stylu testování drog jako je tomu v Holandsku a Walesu kde je možné zajít do legální laboratoře a přesně zjistit co se v dané “piluli” nachází.

Níže se podívejte jak vlastně daný balíček vypadá a jak se používá.

zdroj: youredm.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.