klub

10 nejlepších světových klubů, které letos zavřely

Konec roku bývá nabitý seznamy nejlepších tracků, eventů a všeho dalšího. Často se ale nevidí seznam toho, jaké nejlepší kluby musely zavřít své brány.
My vám přinášíme 10 z nich a to klub za klubem, kterých je opravdu škoda.

1) Arma17 (Moskva, Rusko)
Klub, který je (nebo spíše byl) nazýván tím nejlepším klubem v celé Moskvě. A pokud se něco takového mezi lidmi povídá, muselo to být opravdu to pravé ořechové i pro obtížné zákazníky, jakými Rusové jsou.

2) Golden Pudel (Hamburg, Neměcko)

Legendární místo, známé svou nákloností k techno eventům. Již několikrát se stalo, že klub musel být po nějakou dobu uzavřen a poté byl znovu několikrát otevřen. Únorový požár byl ovšem devastující. Nyní klub zůstává uzavřen, ačkoliv se stále mluví o tom, že se můžeme dočkat opětovného znovuotevření.

3) Dance Tunnel (Londýn, Velká Británie)

Ve východním Londýně byste těžko hledali lepší místo na vychutnání si undergroundových eventů, speciálně ve stylech zlámaných beatů. Nebyl pochopitelně tolik známý jako FABRIC, ale rozhodně bude chybět mnoha fanouškům.

4) Pratersauna (Vídeň, Rakousko)

Jeden ze tří klubů v tomto seznamu, který se nacházel ve střední Evropě. Rozhodně se jednalo o místo, které nastavovalo trendy a styly pro celou rakouskou scénu.

5) The Shelter (Šangaj, Čína)

Klub, který byl znám svým netradičním zaměřením, alespoň co se týče stylů eventů, které se zde konaly. Vždy se jednalo buď o hip hop, nebo techno. Mimo to se jednalo o klub, který byl přestaven z bombového krytu – víc cool to asi už být nemůže.

6) The Paradox (Baltimore, USA)

Otevření tohoto místa proběhlo již v roce 1991. Jednalo se rozhodně o místo, které nastavovalo směr celému nočnímu životu v Baltimoru a za celých 25 let se definitivně zapsalo do historie celé scény.

7) Air (Tokio, Japonsko)

Klub, který zavřel své brány v podstatě ze dne na den. Vedení neuvedlo žádný specifický důvod a jen odeslalo děkovací dopis svým patronům. Že by Yakuza?

8) Studio 80 (Amsterdam, Nizozemsko)

Velké množství fanoušků elektronické hudby považuje Amsterdam za hlavní město celého světa. Hodně klubů se ovšem i v tomto městě muselo podvolit a bohužel uzavřít své věčně otevřené dveře. Připojuje se k nim i známé Studio 80, které fungovalo od roku 2005.

9) FABRIC (Londýn, Spojené Království)

Jedná se sice o formalitu, jelikož FABRIC ohlásil, že by mělo proběhnout znovuotevření a to již v lednu 2017. Spousta z vás je určitě již obeznámena s celým příběhem slavného londýnského klubu.

10) Space Ibiza (Ibiza, Španělsko)

Téměř po 30 let se tento epický klub řadil k těm nejlepším na oblíbeném ostrově Ibiza. 4x byl zvolen jako klub roku v ceně Dance Music Awards. Space byl taktéž známý 15 letou rezidenturou jedinečného Carla Coxe. Klub byl uzavřen z důvodu převzetí Ushuaïa Ibiza.

zdroj: youredm.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.