Spotify

Spotify a jejich nová reklamní kampaň

Popularita Spotify je bezpochyby obrovská a stále roste, a tak není divu, že se sem tam u uživatelů objeví opravdu podivné aktivity.

Tvůrce Spotify napadlo jak se tímto vypořádat a vznikl perfektní nápad – udělat z těch nejpodivnějších reklamní kampaň. Rozhodně to vypadá, že pár lidí mělo opravdu těžké období. Asi nejlepší ukázka byl billboard, na kterém bylo napsáno:

“Dear person who played ‘Sorry‘ 42 times on Valentine’s Day, WHAT DID YOU DO?“

Díky datům, která Spotify posbíral od miliónů uživatelů, tak spustil svou kampaň nazvanou ‘Thanks, 2016. It’s been weird’. Kampaň s bannery a billboardy byla poprvé spuštěna v USA, Velké Británii, Francii a Německu. Firemní kreativci ze Spotify v některých zemích udělali dokonce i lokalizované billboardy, například ve Velké Británii se objevila skvělá narážka na “Brexit“:

“Dear 3,749 people who streamed ‘It’s The End Of The World As We Know It’ the day of the Brexit Vote. Hang in There.”

Vedoucí marketingového oddělení Spotify prohlásil, že původně chtěli udělat klasickou reklamní kampaň, kterou vlastně dělají všichni a vytahují se v nich počtem odběratelů a podobně. Pak se ale zrodil skvělý nápad – vzít to z druhé strany, hledat nezvyklosti a vzít to s humorem. Musím říct, že to byl rozhodně skvělý tah.

Teď mi už jen zbývá dostat se do historie Spotify a nějak odtamtud dostat ty stovky přehrání “I Want It That Way”.

A níže se už můžete podívat na ty nejlepší billboardy a bannery z nové kampaně:

spot1
spotify-ooh-6

spot3

spotify-ooh-9

zdroj:weraveyou.com
Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.