Red Bull

Red Bull – efekty na organismus minutu po minutě

O tom, jaké efekty má na tělo kombinace energetických nápojů s alkoholem, jsme Vás již informovali zde.
Jaké má ale účinky samotný energetický nápoj, např.  Red Bull? Podívejte se níže!

EDM + Red Bull

V daném okamžiku je absolutně nemožné popřít, že většina festivalů, koncertů či klubových akcí jde ruku v ruce se značkou Red Bull. Dá se v podstatě spolehnout na to, že ať už se účastníte jakékoliv akce, tak na Vás zpoza baru bude koukat energetický nápoj s ikonickým modro-stříbrným zbarvením. Dlouhodobá spolupráce společnosti s nejrůznějšími sportovními či tanečními akcemi udělala z tohoto “energeťáku” naprostou legendu na celé scéně. Co se ale poměrně přehlíží, jsou dopady tohoto drinku na lidské zdraví.

Web Personalise nedávno sdílel grafiku, na které vyobrazil co přesně se děje s lidským tělem poté, co do něj nalijete např. Red Bull. Nyní je již přesně známo jak takový nápoj vzniká a co vše je do něj přidáváno. Není tedy divu, že některé noci nemusejí dopadnout nejlépe, i po konzumaci jedné či dvou plechovek.

10. minuta – Kofein se začíná vstřebávat do krevního oběhu, způsobující zvýšení srdečního tepu a krevního tlaku.

25-50. minuta – Zostří se vám smysly a budete si připadat více koncentrovanější

1-2 hodiny po požití – Vstřebávání kofeinu je kompletní a nyní se začínají dostavovat pravé efekty nápoje. Rozšířené zorničky, zvýšený krevní tlak. Játra vyhazují cukr do krevního oběhu a přetváří jej na tuk. Receptory adenosinu v mozku jsou blokovány a není možné cítit únavu.

2 hodiny po požití – Efekty kofeinu se pomalu vytrácejí a celková energie klesá. Pokud jste zašli na záchod, zmizela z vás veškerá voda obsažená v Red Bullu, společně se všemi kladnými nutričními hodnotami, které si mohlo tělo vzít.

5-6 hodin po požití – Celkové hodnoty kofeinu v organismu jsou poloviční

12-24 hodin po požití – Objevují se “abstinenční příznaky”. Rádi byste si dali další plechovku, dostavuje se ospalost, bolesti hlavy, nervozita a dokonce i zácpa.

Udělejte si obrázek

Níže se můžete podívat na celkovou grafiku (v AJ) ohledně našeho článku a na příští akci si dobře rozmyslete, kolik dávek Red Bullu do sebe nakopete.

zdroj: youredm.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.