Nadcházející víkend bude patřit festivalu Ultra v Riu de Janeiru

Po letních olympijských hrách brazilská metropole ožije další událostí světového měřítka.

Ultra Worldwide

Světoznámý festival Ultra se pořádně rozrostl. Původně ryze americký event, který se tradičně koná v Miami na Floridě již od roku 1999, se postupně rozšiřuje na ostatní kontinenty. Za posledních osm let jsme se tak dočkali vlastních edicí v Evropě (Chorvatsko a Ibiza) a dále například v jižní Africe, Argentině, Chile, Japonsku či Jižní Koreji. Nyní se festival opět vrací do Brazílie, kde se uskutečnil již v letech 2008, 2010 a 2011.

Letos poprvé se však brazilská edice uskuteční v metropoli Rio de Janeiro, která v srpnu hostila také letní olympijské hry. Mnohými bylo pořadatelství Ria kritizováno jako pokrytecké za situace, kdy se v mnohamilionové metropoli nachází nespočet společensky vyloučených lokalit. Řada sportovců pak olympiádu odřekla, protože se obávali násilí, viru zika či znečištění. Město však mamutí akci ustálo bez větších skandálů a je, zdá se, při chuti. Dost už ale o Riu de Janeiru jako takovém, pojďme si představit vlastní festival!

Ultra Brasil 2016

Celá akce započne v pátek 14. října v 15:00 hodin tamního času a pojede až do brzkých ranních hodin. V sobotu 15. října pak program festivalu začne ještě o hodinu dříve. Pro návštěvníky jsou připraveny celkem 3 stage, na kterých dohromady vystoupí na 70 účinkujících. Headlinery festivalu jsou jména jako Above & Beyond, Carl Cox, Dash Berlin, Hardwell, Martin Garrix, Krewella, Nic Fanciulli, DJ Snake, Steve Aoki a Tale Of Us. Jako support pak vystoupí například Pan-Pot, Cosmic Gate, Anna, Infected Mushroom, Heatbeat, Markus Schulz či Sunnery James & Ryan Marciano.

Ultra festival bude rovněž streamován na YouTube, avšak stream začne oba dny běžet až od 21 hodin tamního času a potrvá 5 hodin. To znamená, že v ČR bude live stream dostupný po oba dny pouze od 2 do 7 hodin ráno. Závěrem se sluší podotknout, že poslední volné lístky jsou již jen na pátek, druhý festivalový den je beznadějně vyprodaný. Nevím sice, jestli na popud této informace ještě někdo z vás do Brazílie vyrazí, nicméně promotérská vizitka je to bezpochyby slušná.

Pokud jste sovy a i přesto se rozhodnete live stream sledovat, níže naleznete jednotlivé odkazy pro každý den a kompletní lineup pro každou stage nalezete na naší Facebookové stránce.

 

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.