Hudba jako prostředek boje proti rakovině

Je známo, že hudba je ultimátní energií, která je přenášena pomocí vlnových vibrací ve vzduchu a nyní už dokáže i léčit.

Hudba je lék

Už stovky let se lidé zabývají výzkumem hudby jako takové, především proto, abychom pochopili, jak přesně se hudba dotýká lidských emocí.

Dr. Daisy Fancourt z královské univerzy hudby jednou uvedla, že hudba je jako skvělá pochutina: “utvořena tak, aby perfektně lechtala Vaše smysly, malý požitek je ale v konečném měřítku v podstatě k ničemu.”

Ačkoliv je to poměrně úsměvný popis hudby jako takové, v určité míře se s ním dokážeme ztotožnit, nebo Vy snad neznáte ten skvělý pocit, když hudba přesně dokreslí Vaše emoce z určitých scén, nebo když Vám Vaše oblíbená píseň zlepší celý den?

Několik studií přesně dokázalo, že hudba může v lidech vytvořit velmi hluboké emoce a pomáhá například i s vývinem mozku.

Dr. Fancourt dále uvádí, že může dokázat, že existuje určitá spojitost mezi hudbou a stresovými hormony, a že hudba jako taková může pomoci v případech nemoci jako je schizofrenie či bipolární porucha osobnosti, čímž se přibližuje i k tomu, že hudba v podstatě může zabránit i vzniku rakoviny.

fcwm

Mimo to, je i naprosto jasné, že hudba posiluje celkový chod organismu, posiluje imunitní systém a dopřává celému tělo pocit pohody a regenerace, které dosahuje vyplavením těch správných hormonů.

Je tedy rozhodně na místě říci, že pokud chce mít člověk dlouhý a zdravý život – musí si najít tu správnou hudbu 🙂

 

 

zdroj: EDM.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.