Další Deadmau5ův střet ohledně porušování autorských práv

Deadmau5 opět hlavním protagonistou boje proti porušovatelům autorských práv.

Ve středu 7. září 2016 se na Twitteru kanadského producenta Deadmau5e objevilo několik příspěvků, ve kterých obviňoval rapové seskupení $uicideboy$ z porušování autorských práv. Podle Deadmau5e tito ve své skladbě “Antarctica” měli použít “celou část” jeho skladby “I Remember” z roku 2008, na které spolupracoval i známý DJ Kaskade.

Deadmau5 na tuto problematiku upozornil v několika tweetech namířených jak na rapovou skupinu, tak na jejich label G*59 a mezitím došlo k odstranění skladby “Antarctica” z YouTube i SoundCloudu. Na YouTube je nicméně stále možné nalézt její zkrácené verze. Nutno dodat, že její “inspirace” skladbou “I Remember” se nesnaží být ani trochu nenápadná.

Není to porpvé

V březnu tohoto roku nařknul Deadmau5 z porušování autorských práv také Kanyeho Westa. Raper totiž na svém Twitteru zveřejnil fotku, ze které bylo zřejmé, že na známém pirátském serveru vyhledával hudební software Serum. Serum je ovšem výtvorem labelu Xfer Records, kterého je Deadmau5 spoluzakladatelem a ten si proto nebral servítky.

Zdroj: djmag.com

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.