iTunes

Nastal oficiální a definitivní konec iTunes

Mac OS X Catalina, což je nejnovější verze operačního systému od společnosti Apple, je nyní k dispozici ke stažení na App Storu. A s ním iTunes definitivně dohrál.

Jak už bylo řečeno, tento nový operační systém s sebou přináší definitivní zánik služby iTunes, která bude nahrazena aplikací Music, novou hudební knihovnou a streamovací aplikací. Music je kombinací Apple Music a vaší knihovny iTunes. Nové aplikace Apple Podcast a Apple TV budou nahrazovat TV a podcast, které byly dříve součástí iTunes. Na druhou stranu je aplikace Music svým prostředím velice podobná iTunes a po aktualizaci bude samozřejmě k dispozici vaše knihovna.

Docela klíčovým problémem této aplikace pro DJs je, že protokol, který umožňoval aplikacím jako je Traktor, Serato a rekordbox dj komunikovat s vaší knihovnou iTunes, byl odstraněn. Programátoři se snaží, aby tento problém byl co nejrychleji vyřešen. Každopádně algoridimm’s djay už tento problém vyřešili, přestože pokud k vytvoření svých playlistů používáte iTunes a aktualizujete jej na Music, budete muset ručně exportovat svůj XML soubor z Music a naimportovat ho do svého DJs softwaru po každé provedené změně.

K tomuto dočasnému problému se zatím nevyjádřil Pioneer, u něhož není známo kdy a jestli vůbec přijdou s řešením tohoto problému. Nicméně Native Instruments, VirtualDJ a Serato pracují na aktualizacích, přičemž Serato už má dostupnou beta verzi.

Prozatím ale nejlepší radou na tohle je, že byste se měli držet co nejdál od nejnovějších aktualizací, pokud nechcete, aby to mělo nějaký negativní dopad na vaši tvorbu. Společnosti věnující se pluginům, jako jsou Waves, Soundtoys a Slate Digital varují, abyste Mac OS neaktualizovali do doby, než potvrdí plnou kompatibilitu. Takže pokud je váš DJ počítač také vaším studiem, jsou to celkem dva závažné důvody, proč od toho všeho stát dál. Alespoň prozatím.

Další informace ohledně problémů s XML v aplikaci Music se dočtete ZDE.

Zdroj: djmag.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.